26.1.12

Äänestin toisella kierroksella Sauli Niinistöä


Tänään 26.1.2012 täytin kansalaisvelvollisuuteni tasavallan presidentin toisella vaalikierroksella ja kävin äänestämässä Haapamäellä ennakkoon. Olin vaalipaikan 88. äänestäjä tänään toisen vaalien
ennakkoäänestyspäivän iltana Haapamäellä. Harkinnan jälkeen tein valinnan ja äänestin Sauli Niinistöä, kun ensinmäisen ierroksemn ehdokkaani Paavo Väyrynen ei ollut käytettävissä.
 
Asiasta olin keskustellut jo toissa syksynä Sauli Niinistön kanssa puhemiehen kanssa tehdyllä parlamentaarisella matkalla Tsekissä Prahassa, siltä varalta, jos oma ehdokkaani ei olisi toisella kierroksella.
Eduskunnassa olen tullut tuntemaan myös Pekka Haavistoa ja sain Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ominaisuudessa tarjota hänelle aamukahvit joulun alla hänen vieraillessaan Keuruulla.
Kansanedustajana kolme vaalikautta toimineena tulin tuntemaan Sauli Niinistöä niin kansanedustajana, ministerinä kuin eduskunnan puhemiehenäkin. Lakivaliokunnan valiokuntamatkalla tapasin häntä myös Luxemburgissa syyskuussa 2004.

Ratkaisuani perustelen sillä, että Keski-Suomi ja maakunnat tarvitsevat presidenttiä, joka ymmärtää yrittäjyyden ja työnteon merkityksen yhteiskunnassa hyvinvoinnin edellytysten perustana. Myös maaseutu tarvitsee yritysystävällistä politiikkaa niin perinteisen maatilatalouden kuin uusien yritysinnovaatiodenkin osalta, silloin maaseutu ja maakunnat voivat kasvaa elinvoimaisina ja tuottaa tulosta kestävään kasvuun perustuen. Suomi tarvitsee juuri nyt presidentin, joka uskoo suomalaiseen työhön ja yrittämiseen ja jaksaa kannustaa ja rohkaista kansalaisia tähän kestävältä arvopohjalta käsin.

Presidentin vaalien toinen kierros on alkanut

Ahkera Paavo Väyrynen jäi ilmeisen taktikoinnin vuoksi valitsematta tasavallan presidentin toiselle kierrokselle. Tämä oli suuri vahinko. Osaltani kiitän jokaista Paavo Väysystä äänestänyttä. Tilanne on nyt uusi ja osin outo. Tunnen molemmat ehdokkaat, jotka nyt ovat jäljellä. Olen harkinnut asioita eri näkökulmista ja oma valintani on nyt tässä tilanteessa Sauli Niinistö. Näin ovat eri ihmiset myös osaltaan kertoneet. Toivon sinunkin harkitsevan asiaa ja suosittelen Sauli Niinistön valintaa arvovalintana.

20.1.12

Ylihuomenna ratkeaa 1. kierros pres. vaaleissa

Nyt Väyrynen äänestetään eteenpäin ensi sunnuntaina

Suomen kansa valitsee ensi sunnuntaina tasavallan presidenttiä vaalien 1. kierroksen äänestyspäivänä. Kyse on kansakuntamme tulevaisuudesta. Kysymys on siitä säilytämmekö itsenäisyyttämme vai ajaudummeko omasta hölmöydestämme EU:n liittovaltion alamaisuuteen. Kysymys on todella vakava ja paljon kauaskantoisempi kuin tänään tajutaankaan.

Valtiotieteen tohtori Paavo Väyrysellä ovat mahdollisuudet tulla valituksi toiselle vaalien kierrokselle ja hän on selkeästi varoittanut Suomea EU:n liittovaltion uhasta. Kyse on itsenäisyydestämme, kyse on siitä mihin meidän varojamme käytetään, annetaanko niitä muualle Eurooppaan vai luodaannko verovaroillamme suomalaisten tulevaisuuta. Nyt on oltava terveesti itsekkäitä ja tunnettava vastuumme Suomen ja suomalaisten tulevaisuudesta.

Siksi pyydän sinua äänestämään Paavo Väyrystä ja kirjoittamaan vaalilippuun  numeron 4.

1.1.12

Uudenvuodenpäivän 2012

Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2012!

Luonnossa  sentin verran uutta lunta naamuyöllä satanutta ja ulkona on noin seitsemisen astetta pakkasen puolella. Valkea talvi tulin "uudeksi jouluksi", kuten vanhastaan Multialla uudenvuodenpäivää on nimetty. Olin 44 vuotta sitten Haminan Raatihuoneen edustalla  puhumassa uuden vuoden yön hartaudessa silloin asevelvollisena ja varusmiespapin ominaisuudessa kirkkoherra Hjalmar Anstenin pyynnöstä. Hän oli isänmaan mies ja suuri Israelin ystävä, joka rukoili myös palestiinalaisten puolesta. Kiitollisena muistan häntä.

Haapamäellä olin mukana kirkon penkissä ja ehtollispöydässä kotikirkkomme uudenvuodenpäivän messussa. Mielestäni tämä on hyvä muoto aloittaa uutta vuotta. Kirkon komea suntio Erkki Eerolan joulukuusi koristeltuna kaunisti Herran huonettamme. On sääli, että Haapamäen kirkossa ei ole nykyisin joka pyhä jumalanpalvelusta. Nytkin jää kirkostamme pois pyhä, joka muistuttaa Herran huoneen ihanuudesta ja pidän tät suurena vahinkona. Ovet kiinni oleva kirkko pyhäpäivänä on heikko todistus kristityn maan hengellisestä elämästä.

Koska kirkkoaikamme on sama kuin nytkin tasavallan prsesidentin uudenvuoden puheen aika, se jää uutisista kuultavaksi. Ensi vuonna on uusi presidentti. Kuten tiennetkin, olen ehdokas Paavo Väyrysen kannattaja. Hän rohkenee sanoa asiat suoraan EU:nkin ja euron osalta. Iän myötä Paavosta on kypsynyt, kuten viimeinen Längelmäen kirkkoherra luonnehti " vanha kunnon Väyrynen".

Jos ja kuten toivon hänestä tyulevan presidentin, tulen pyytämään häneltä, että hän rohkeasti tulisi uudenvuoden puheissaan toivottamaan Jumalan siunausta. Kyse on paljon enemmästä kuin vain sanoista tai ulkonaisesta tavasta. Nuo sanat, jotka jo Kyösti Kallio otti käyttöön antoivat voimaa ihmeellisellä muta todellisella tavalla kansakuntamme vaikeiden sotavuosien ajalle osaltaan jo ennen sotia lausuttuinakin.

Jumalan siunausta sinulle lukijani ja isänmaallemme ja koko maailmalle! Kaikkea tätä tarvitsemme entistä enemmän juuri nyt.