21.6.16

Kesäpäivänseisauksen aikaan 2016

On juhannusviikon tiistai ja kesäpäivänseisauksen päivä. Tästä päivästä näyttää tulevan lämmin. Huomenna keskiviikkona menen Tampereelle Pori-Parkano-Haapamäki ratatyöryhmän kokoukseen. Nyt tänään valmistelen tuota kokousta osaltani. Tavoitteena on palauttaa rata liikenteelle kokonaisuudessaaan. Kyse on pitkäaikaisesta prosessista, jossa olemme vielä alkutaipaleella.


Viime viikonvaihteessa olin Seinäjoella Karjalaisten kesäjuhlilla. Minulla oli kunnia palvella ehtoollisenjaossa papin tehtävässä Lakeuden Ristin kirkossa, joka on Alvar Aallon suunnittelema. Kirkkoon mahtuu 1200 henkilöä ja kirkko oli täysi, ulkona ei voinut jumalanpalvelukseen osallistua sinne laitetuilla penkeillä, koska oli sadesää.

Meitä oli ehtollisenjaossa kaikkiaan kymmenen henkilöä tehtävissä. Valitettavasti en samaan aikaan voinut auttaa Keuruun seurakuntaa komnfirmaation avustajana, johon pastori Seppo Viljasjärvi esitti pyyntöä. Sekin tehtävä olisi ollut mieluinen Keuruun kirkossa.


Karjalaisten lippumarssi oli upeaa katseltavaa. Soittokunnan edessä marsisi Suomen hevosilla ratsastaen rakuuna-asuissaan kaksi sotilasta ja sen jälkeen satojen metrien mittainen maakunnittain koottu karjalaisten lipuumarssijoukko kulki reittiään Kirkkokadulta Seinäjoen Areenalle. Itse juhlassa tapasin kansanedustajakollegoita Paula Sihdon, Markku Laukkasen sekä Risto Kuisman ja Paula laittoi facebook-sivuilleen kuvan meistä neljästä kavipöydän äärellä.


Muistoksi juhlilta ostin tauluksi laitettavan "Muistojen Karjala" kartan. Haluan sen kertovan myös tyttärilleni karjalaista sanomaa. Hyvää Juhannusviikkoa!

13.6.16

Kokemuksia täynnä eletty kesän viikonvaihde

Viime perjantaiaamulla 10.6.2016 lähdin Haapamäen asemalta junaa korvaavalla taksibussilla kello 05.55 kohti Vilppulaa, josta alkoi tunnin junamatka kiskobussilla Tampereelle halki viheriöivien kevätkylvöjen peltomaisemien metsien välissä. Oli juhannuksen suven aika parhaimmillaan. Pihlajat, sireenit ja pensaat kukkivat. Käki kukkui Haapamäen maisemissa, mutta junaanhan eivät kesään äänet toki kuulu.


Tampereelta matka jatkui Vantaan Martinlaaksoon ja sieltä lähijunilla Espoon keskuksen asemalle. Ukkossateen vuoksi otin taksikyydin Espon tuomiokirkkoseurakunnan kappelille. Olin saanut omaisilta kunniatehtävän tulla siunaamaan viimeiseen lepoon asuintaajamani Haapamäen Kumpulammin lähiön

entistä lähikauppiasta, joka oli tullut tutuksi Haapamäen piirikappalaisena toimiessani. Halusin saattaa entisen seurakuntamme jäsenen hänen korkean ikänsä seurakunnan siunattuun maahan.


Espoon tuomiokirkon juhannuksen suven maisema puhutteli minua voimakkaasti. Täältä lähdin muistohetken jälkeen junalla Seinäjoelle, jossa oli Keskustan puoluekokous. Tämä oli mielestäni onnistunut,  ei ollut rritelyä, muiden moittimista tai edes omaa kehuakaan, mikä viime mainittu on usein saattanut haitata meitä kokeneempia puoluekokouskävijöitä. Itse olen ollut näissä mukana jo vuodesta 1970 alkaen ja nyt oli ilmapiiriltään paras kokous!

5.6.16

Haapamäen raideliikennealueen seminaari onnistui

Launtaina 4.6.2016 oli Haapamäen höyryveturipuistossa Haapamäen raideliikennealueen junaliikenteen kehittämisseminaari. Omalta osaltani tein sen eteen aika pitkälti päätoimista työtä. Iloitsen jokaisesta puheenvuoroa käyttäneestä asiantuntijasta. 


Tällä tekstillä haluan lausua nöyrimmät kiitokseni. Arvostan, että halusitte etsiä seminaariin osallistumiselle ajan kiireiseltä lakkiais- ja koulujen päätösjuhlan päivältä. Kiitän vaivannäöstä esityksen valmistelussa. Nämä hyvät esitykset eivät voisi syntyä ilman paneutumista asioihin. 


Jännitin kovasti sitä, tuleeko monien menojen ja yhteensattumien päivänä ainuttakaan kuulijaa paikalle. Tällaiset tai tämänsuuntaiset tilanteet ovat mahtuneet myös kokemuspiiriini. Nyt paikalle tullut yleisömäärä oli hyvin positiivinen yllätys. Kiitos osallistujille!


Seminaarin otsikkoon "Haapamäen raideliikennealueen junaliikenteen kehittäminen" halusin kiteyttää olennaisimman. Kyse on toiminnallisesta kokonaisuudesta, jossa eri suuntien junaliikenne on puoliksi tyhjän päällä, jos matkustajien vaihtoyhteydet puuttuvat Haapamäen risteysasemalla.- LVM:n ja VR:n taholta on voimakastakin pyrkimystä hoitaa liikennettä reittiajattelun mukaan, josta esimerkki on reitti Tampere-Keuruu ikäänkuin Keuruu olisi asema pistoraiteen päässä. Valitettavasti joudun itsekin toteamaan Keuruun matkustajamäärät riittämättömiksi tällaiselle pistoraideajattelulle. Eihän Keuruu ole pääteasema, ratahan jatkuu Jyväskylään.


Ns. linja-asema on perusteltu osana kokonaisuutta maakuntakeskusten välillä ja tällöin on löydettävissä perusteet laajemmista puitteista jokaisen nykyisen liikennepaikkamme junaliikenteelle edellyttäen, että Haapamäen risteysasemalla toimivat junanvaihtoyhteydet, silloin junaliikenteemme voi palvella maakuntia, suunnitteilla olevia itsehallintoalueita ja olla osa koko valtakunnan raideliikenneverkostoa.


Mielenkiintoista on havaita tuttu asia tässä yhteydessä se, että ns. vanha Pohjanmaarata edustaa samaa seutukaupunkien linjaa, joka pääradan varrella Tampereelta Helsinkiin ja myös Seinäjoelta pohjoiseen, Lapua, Kauhava, jne. ja sama Vaasan suuntaan. Raideliikenteemme kehittäminen luo edellytyksiä kaikelle elinkeinoelämälle, kehitykselle ja kulttuurille laajalti eri muodoissaan.

Nyt ratkaistaan jäämmekö sivuun, vai olemmeko mukana tulevaisuuden tekemisessä.


Tämä ponnistelu ei suinkaan lopu, seminaarimme oli väliasema, josta matka jatkuu ja se riippuu vain meistä! 

SUURET KIITOKSET!

Lauri Oinonen



4.6.16

MR.MUHMMED AMIN

 
Hello,
I know this means of communication may not be morally right to you as
a person but I also have had a great thought about it and I have come
to this conclusion which I am about to share with you.

INTRODUCTION:I am the Credit Manager A. D. B Bank of Burkina Faso
Ouagadougou
and in one way or the other was hoping you will cooperate
with me as a partner in a project of transferring an abandoned fund of
a late customer of the bank worth of $18,000,000 (Eighteen Million
Dollars US).

This will be disbursed or shared between the both of us in these
percentages, 40% to me and 40% to you while 20% will be for expenses
both parties might have incurred during the process of transferring.
I
await for your response so that we can commence on this project as
soon as possible.

Regards,
MR.MUHMMED AMIN
Credit Manager A. D. B Bank of
Burkina Faso Ouagadougou