.Yhdenvertaisuutta loukkaava eläkeläisten "raippavero" tulee poistaa ja leikattu eläkeindeksi alkuperäiseksi
Kotimarkkinoiden ostovoima on paras kansantalouden generoiva moottori. Nyt liian monet kivijalkakaupat ja yksityisyrittäjät ovat lopettaneet. Tilalle on tullut tyhjiä liiketiloja kautta maan ja nyt erityisesti kaupungeissa ja maaseututaajamissa valitettava kehitys jatkuu sikäli kuin on vielä toimintoja edes jäljelläkään.
Tilanne on hyvin huolestuttava. Kuntien, hyvinvointialueiden ja valtion talous on vaikeiden kysymysten edessä. Olemme tilanteessa, mitä on kuvattu "häntäänsä syöväksi käärmeeksi". Verojen korotukset vievät kansalaisten ostovoimaa pelottavasti alas ja kielteiselle kehitykselle ei näy loppua.
Näen kuitenkin ratkaisun. Eläkerahastoissa on sinne vuosikymmenten ajan maksettua rahaa. Nyt näitä kansalaisten ja yritysten sinne maksamia rahoja sijoitetaan ulkomaille jopa riskeistä piittaamatta. Sijoitukset ulkomaille eivät tuo työpaikkoja ja verotuloja Suomeen jopa pääomien menetyksetkin ovat riskeinä. Väitän, että juuri nyt tulisi edes yksi prosentti eläkerahastojen pääomista sijoitettava vaikkapa vain kokeiluluonteisesti eläkkeiden korotuksiin kotimaisen kysynnän ja koko kansantalouden elvyttämiseksi.
Kun eläkeläisten ostovoima kasvaa, se automaattisesti lisää työikäisten työllisyyttä ja työeläkeyhtiöt saavat luontaisesti pääomia nuorempien ikäluokkien parempiin eläkkeisiin. Samoin työllisyyden parantuminen tuo luontaisesti työ- ja yrittäjätuloja yhteiskuntaan ja näiden kautta yhteiskunnan verotulot kasvavat kautta maan ilman verojen korotuksia.
Näin eläkeläisten ostovoima, kun nyt rahastoissa lepäävät "laiskat" ja ulkomaisia sijoittajia hyödyntävät eläkevarat käytetään tarkoituksen mukaan parempiin eläkkeisiin. Tämän myönteisen kotimaisen talouskehityksen vuoksi myös eläkerahastot saavat luontaista kasvua turvaamaan tulevien eläkeläisten eläkkeet.
Nyt "taitettu eläkeindeksi" ja eläkeläisten raippavero tehokkaasti kuihduttavat eläkeläisten ostovoimaa ja kansantalouden myönteistä generoivaa rahan kiertotaloutta. Sijoittamalla eläkerahastojen varoja eläkkeisiin valtio ja eri verojen saajat saisivat moninkertaisesti enemmän rahoja myönteisen talouskehityksen kautta kuin "raippaveron" avulla voidaan saada.
Miksi talousoppineet eivät halua tutkia ja tunnustaa selviä kansantalouden tosiasioita?