23.8.15

Elokuussa pyhäpäivänä 2015

Elokuussa pyhäpäivänä 23.8.2015


Kesä on upeimmillaan juuri nyt. On valoa ja lämpöä, vaikka onneksi sellaisia helteitä ei olekaan kuin  viime kesänä. Äitini usein käytti vanhaa ilmaisua "Perttulin pikkukesä" tällaisesta kesästä, vaikka tänä vuonna kesän lämpimin aika onkin ajoittunut tänne elokuun puoliväliin.
Viileä alku- ja keskikesä on ollut hyvää ulkotöiden aikaa pellon ojanvarsien vesonnassa ja metsätöissä.

Tavoite on saada satakunta tukkipölliä, jotta niiden sahausta varten kannattaa sirkkeliurakoitisijan tuoda välineensä Riuttakoskelle. Tavoite on edelleen syksyä kohti käyden keittää punamultamaalia keltamulllalla sävytettynä. Kun maali on saatu valmiiksi maalaan päärakennuksen ja navettarakennuksen. Jos aika ja kelit antavat myöten myös aitta ja sauna  saavat uuden maalin. Edellisistä maalauksista on kulunut jo kaksikymmentä ja osin yli kolmekymmentäkin vuotta. Tuolloin keittämäni maalit äitini ollessa opastajana mukana ovat onnistuneet erittäin hyvin, koska maalaukset eivät vieläkään ole huonossa kunnossa.

Tulevassa viikonvaihteessa hoidan papeista tehtävään pyydettynä yksin koko Keuruun seurakuntaa eri tehtävissä. Seurakunnan työntekijät lähtevät Lontooseen tapaamaan siellä vielä olevaa entistä seurakuntamme pappia Teemu Hälliä. joka toimii Lontoon merimieskirkon johdossa. Minulla on Keuruun kirkossa ensi sunnuntaina kello 10 sananjumalanpalvelus ja Pihlajaveden erämaakirkossa kello 13 messu, joka on viimeinen kesän tapahtuma erämaakirkossa. Kesällä on ollut upeita ja korkeatasoisia musiikkitapahtumia Pihlajaveden erämaakirkossa salskeiden honkien keskellä.

Tuon jälkeen Pihlajaveden jumalanpalvelukset siirtyvät uudempaan kirkkoon Pihlajaveden kirkonkylään upeaan mäkimaisemaan, jossa kirkon äärellä ovat laajat herukkaviljelmät ja kirkon takaa metsän puolelta avautuu hieno näkymä Pihlajaveden siniselle ulapalle. "Kirkkoon kun kellot kutsuvat, suo sinne tiemme johtaa". Pihlajaveden kirkko sijaitsee eräässä Suomen pienimmistä kirkonkylistä, kunnantalo, kaupat, koulu ja posti sekä vanhainkoti ovat loppuneet jo vuosikymmeniä sitten. Kunta liittyi Keuruuseen 1969 ja seurakunta on kappeliseurakuntana Keuruun yhteydessä. Junat kylläkin pysähtyvät kirkonkylästä noin kuuden kilometrin päässä olevalla Pihlajaveden asemalla, josta rautaien ansiosta aikanaan kehittyi pitäjän toimintojen keskuspaikka.

Tänään upean kesäisenä sunnuntaina menen pihaseuroihin Keurusselän maisemiin Keuruun ja Mäntän puolivälin seuduille Liukon kylälle Olli ja Saini Mäkisen kotiin. Meitä sanankäyttäjiä tulee muitakin ja laulutkin onnistuvat, kun ainakin kaksi kanttoriakin tulee paikalle. Kutsu on lehdessä avoin jokaiselle ja talon väki on kutsunut henkilökohtaisestikin monia tapaamisten yhteydessä.


Ei kommentteja: