30.7.07

Englannista Suomeen Keuruulle ja Hankasalmelle

Olin viikon englannin kielen intensiivikurssilla Lontoossa. Hyvin tarpeellinen kokemus kielen puhumisen ja kuulemisen ymmärtämisen huollon kannalta. Eduskuntatyössä on monia tilanteita minullakin, joissa tarvitaan kielitaitoa vaikka virallisissa tilanteissa ovat toki tulkit tehtävissään. Keuruun yhteiskoulussa aikoinaan englannin opettajani Anni Äijälä sanoi, että jos haluaa kansanedustajaksi, hän tarvitsee kielitaitoa. Opettajani oli oikeassa.
 
Tultuani kansanedustajaksi vuonna 1999 puheenjohtaja Esko Aho sanoi uusille kansanedustajille, että hyvä kielitaito on välttämätöntä eduskuntatyössä. Varsinaisen istuntokauden aikana haluan keskittyä työhön eduskunnassa ja ainakaan minulla ei tahdo löytyä silloin sitä mahdollisuutta kielen huoltoon, mitä asiaan tarvitaan.
 
Suomeen palattuani palvelin Haapamäellä ansiokkaan ja hienon talonemännän työn tehneen henkilön hautaansiunaamisessa ja muistohetkessä. Sunnuntaina olin Hankasalmella Kärkkäälän nuorisoseuran 90-vuotisjuhlan puhujana. Järjestäjät olivat kaikkineen tehneet hyvän juhlan, jonka eteen harjoiteltu monia ohjelmanumeroita. Kiitos kylänväelle vaivannäöstä! Tällaiset juhlat ovat osoitus, että kylät, maaseutu ja Keski-Suomi elävät!

Ei kommentteja: