26.8.07

Nopeasti kuluneet 45 vuotta

Tänään sunnuntaina tuli kuluneeksi päivälleen 45 vuotta isäni Sulo oinosen hautaansiunaamisesta Multian hautausmaalla. Osallistuin tänään Multian kirkossa jumalanpalvelukseen, jonka toimitti lääninrovasti, Multian kirkkoherra Seppo Rahkonen. Muistot 45 vuoden takaa olivat läheisesti  mielessä. Sytytin isäni muistolle lähetyskynttelikköön kaksi kynttilää toisen itseni ja toisen äitini puolesta, joka korkea iän ja tällä hetkellä vaivaavan sairauden vuoksi ei mukaani Multian kirkkoon. Minulle sunnuntain jumalanpalvelukseen osallistuminen on luonnollinen jokapyhäinen asia.
 
Tänään Multialla oli myös Multian kotiseutumuseon  50-vuotisjuhla. Kotiseutuneuvos Kalevi Hakasalolle erityisesti ja häöen apuväelleen kuuluu kiitos synnynpitäjäni museon upeasta hoidosta. Jo kansakoulupoikana sain käydä koululuokan vierailulla museossa. Olen käynyt toki välilläkin, mutta nyt sain olla mukana juhlavierailulla.
Jokainen kotiseutumuseo on arvokas Nykyisyttä voi ymmärtää, kun katsoo kunnioittavasti historiaan. Eduskunnassa olen myös sivistysvaliokunnan varsinainen jäsen.Valiokunnan monimuotoiseen toimialaan kuuluvat myös museot. Kansallismuseossa olemme mm. vuoden aikana käyneetkin. Kotiseutumuseossa käynti antoi monia ajatuksia myös valiokuntatyötä varten.

Ei kommentteja: