15.12.07

3.adventtisunnuntaina

Joulua valmistava aika kristikunnassa on adventtiaikaa. Se on tarkoitettu hiuljentymisen ja vakavoitumisen ajaksi. Siksi kirkkovuoden väri on violetti, katumuksen ja parannuksen teon väri kirkkojen alttareilla. Kuinkahan me muistamme tämän?
Luin parin viikon takaista Sana- lehteä. Siin nykyinen edustajakollega Juha Mieto kertoi uskostaan jo nuoruudestaan lähtien. Oli hyvin mielenkiintoista lukea, kuinka paljolti samanlainen on näkemyksemme ollut uskonasioiden kohdallakin jo nuoruudestamme lähtien. Urheilukilpailumatkoillakin Juha Mieto suuntais askeleet muutaman kaverin kanssa myös kirkkoon.
Tämä on oikein hyvä tieto.
 
Kirkossa kannattaa koettaa käydä säännöllisestikin. Jokainen kirkonkäynti antaa kävijälleen. kaikkein eniten juuri ne käynnit, joiden eteen on pitänyt hieman ponnistella, että on tullut lähdetyksi. Muistan 3. adventtisunnuntain lukioajoiltani. Oli lumipyry, mutta halusin lähteä polkupyörällä ajamaan Multina kirkkoon. Jotkut luulivat, että minua pakotettiin äitini toimesta. Näin ei tehty. Minä halusin mennä kirkkoon juuri silloinkin, kun luulin, että kovin monet eivät lähde. Muistan yli 40 vuoden takaa melko hyvin vielä tuon sunnuntain saarnankin ajatuksia. Kolmas adventtisunnuntai on "tientekosunnuntai"  Joulun Herralle. Johannes Kastaja peloton erämaan profeetta kehottakaa meitäkin tekemään tietä Herralle elämässämme käydessämme jouluun. Kyse on elämässä tärkeästä asiasta, kikä ei saa jäädä muiden hyvien ja ehkäpä tarpeellstenkin varjoon. Hyvää adventtiaikaa kohti joulua!

Ei kommentteja: