5.7.12

hartauskirjoitus heinäkuun alussa

Jumala on läsnä kesälläkin

Kesä ja heinäkuu erityisesti ovat monille loman aikoja. Virastoja ja eri palvelupisteitä on suljettu tai toimintoja rajattu. Seurakunnissa kesä on monien leirien ja retkien aikaa ja samalla ovat myös useiden työntekijöiden lomat. Tässä tilanteessa saan palvella heinä-ja elokuussa Keuruulla 2.kappalaisen sijaisena ja huolehdin osaksi papin tehtävistä Multiankin osalta heinäkuun loppupuoliskolla ja elokuun alussa. Kesäisten maisemien keskellä kirkkojen kellot kutsuvat hienovaraisesti ja tasa-arvoisesti jokaista jumalanpalveluksiin.

Jumalamme on läsnä kesälläkin. Hänen vastaanottonsa on avoinna joka hetki. Alkavan viikon sanassa Ps. 28:8 on lupaus: "Herra on kansansa voima, voideltunsa apu ja turva." Jeesuksen sovitustyön tähden kuulumme Jumalan kansaan. Uskon heikkouden ja epäilyjen keskellä kasteen sakramentti on tästä vakuutena. Siinä Kristus on aloittanut henkilökohtaisesti ja nimeltä kutsuen pelastavan työnsä ja minkä Hän on aloittanut, sitä Hän ei halua jättää kesken.

Jumalan tekojen salaisuutta on osaltaan näinä aikoina etsinyt myös ydinfysiikka etsiessään ns. Higgsin hiukkasta. Luomiskertomuksessa 1.Moos.2:19 Jumala jäi odottamaan, minkä nimen ihminen kullekin luomisteolle antaisi. Näin Luojamme antoi ihmisille ja tieteille tehtävät selvittää luomistekoja ja niiden ihmeitä. Mitä enemmän ihminen tutkii ja selvittää, sitä enemmän nousee aina uusia kysymyksiä. On sanottu, että oman tietämättömyyden ja tiedon rajallisuuden tajuaminen on ensinmäinen askel tietoon. Vähäinen tieto voi tehdä ylpeäksi, mutta suuri tieto nöyräksi.

Ei kommentteja: