3.7.16

Kiitos Virtain evankeliumijuhlista!



Kiitos evankeliumijuhlista


Osallistuin Haapamäeltä Virtain valtakunnallisille juhlille. Olisin menettänyt paljon, ellen olisi ollut mukana. Jo kevättalvella olin saanut kutsun juhlatoimikunnan puheenjohtalta Tauno Vuorenmaalta saapua Virroille evankeliumijuhlille ja samalla tein päätökseni osallistumisesta. Juhlilla tapasin tuttuja pappiskollegoja ja monia eri yhteyksissä tutuiksi tulleita juhlavieraita.


Järjestelyt oli tehty juuri Virtain juhlia varten ja kaikki onnistuneesti. Virtain maisemat ja kesäinen luonto jäävät jokaiselle muistoon kuten edelliskesän Sastamalankin evankeliumijuhlilta. Minulle vuotuiset evankelimijuhlat ovat kesän kohokohtia. Saan olla mukana ja kuulijan paikalla. Iloitsin, että paikalla oli paljon nuoria ja lapsista pidettiin huolta hyvin, tätä vartenhan toukokuulla kerättiin Anja Vuorenmaan syntymäpäiväjuhlan puitteissa käyttövaroja.


Minulle erityisesti juhlien sanomassa koskettivat Inkerin piispan Aarre Kuukaupin puheen kiteytetyt sanat. Hän toi esille sen, kuinka Jumala toteutti Stalinin aikana vastoin tämän alkuperäistä tahtoa suunnitelmansa  Siperiaan karkotettujen inkeriläisten tulosta Karjalaan ja osin Inkerinmaallekin. lman Jumalan johdatusta vähäinen inkeriläisten kansa olisi kadonnut toisen maailmansodan jälkeen. Koen piispa Aarre Kuukaupilla olevan suuren tehtävän sekä Inkerin ev. lut. kirkon johdossa että sitä kautta kaikeninkeriläisyyden johtohahmona.


Evankelimijuhla avaa näköaloja elämään, uskomme perusasioihin ja lähetystyön merkeissä moniin paikkoihin maapallollamme. Juuri nyt koen tarvittavan sitä sanomaa, jota sain olla kuulemassa ja kokemassa Virtain evankeliumijuhlilla. Kiitos teille, jotka valmistitte juhlat!


Lauri Oinonen

Keuruu/Haapamäki


Ei kommentteja: