11.12.21

Kulkutaudit uhkaavat - aluevaalit tulee siirtää

Koronan uudet virusmuunnokset ovat alkuperäisen viruksen kanssa voimakkaasti etenemässä. Suomessa elämme mielestäni vaarallisessa harhakuvitelmassa, että koronapasseilla ja rokotuksissa höpöttämällä olisimme turvassa.

Tosiasiat maailmalta kertovat kovaa todellisuutta ja tämä kova todellisuus on kohta täällä nykyisen tilanteen lisäksi. Rokotetutkin ovat sairastuneet ja joutuneet tehohoitoon maailmalla kuten mm Isossa Britanniassa ja Amerikassa.

Ns. hätäjarrun kaikki edellytykset täyttyvät Suomessakin. Mutta asiantuntijoiden varoitusten ääntä ei haluta kuunnella eikä toimia sen mukaan. Mieluummin juhlitaan pikkujouluja ja käydään kapakoissa oikein pääministerimme ja eräiden muidenkin ministerien käyttäytymisen mallin mukaan. He tosin ovat pyydelleet anteeksi menettelyjään, mikä on parempi kuin vikojen etsiminen tosista.

Suomalainen professori Tuuli Lappalainen alansa huippututkijana New Yorkista syyttää Suomen viranomaisia vatuloinnista. Hän näkee kauempaa paremmin suomalaisia uhkaavan vaaran, kuin suomalaiset päättäjät kotimaassamme. Vakava vaara tulisi torjua ehdottomasti ennalta, muutoin joudumme hänen asiantuntevan näkemyksensä mukaan kohta katastrofiin

Onko turnauskestävyys pettämässä kulkutautien vastaisessa sodassa? Tämä on vaarallista. Yhteiskunnan päättäjien on kannettava vastuuta kansalaisten terveydestä. Yksilöllinen vastuu ei riitä, koska kulkutaudit ovat liikkeellä.

Konkreettinen ja näkyvä valtion teko olisi juuri nyt päätös aluevaalien siirrosta. Se osoittaisi, että päättäjät haluavat kantaa vastuuta. Silloin yksilötkin voisivat paremmin noudattaa suojaustoimia.
Itse koen olevani estynyt tekemään vaalityötä alevaalien ehdokkaana, en voi mennä ihmisten pariin.
En halua näyttää huonoa esimerkkiäkään, en halua saattaa ketään vaaraankaan. 

Ei kommentteja: