12.9.07

istunnot ja valiokunnat vauhdissa

Tänä vuonna eduskunnan varsinainen syysistuntokausi alkoi poikkeuksellisen myöhään 11.9.2007. Tätä on toki edeltänyt tärkeä maakunnallinen työn vaihe. On erittäin tärkeää saada tietää maakunnan, kuntien ja ihmisten ajatuksia, odotuksia ja toiveita mahdollisimman paljon. Tähän on istuntokauden ja valiokuntatyön aikana liian vähän mahdollisuuksia.
 
Koska vaalikauden alussa hallituksen esityksiä ei vielä ole kovin paljon, täysistunto- ja valiokuntatyö painottuu EU-asioihin. Näitä tuntuu riittävän kyllä aina. Samoin olisi myös tilaisuus edustajien aloitteiden parempaan käsittelyyn kuin tuonnempana on mahdollisuuksia. Huomenna liikennevaliokunnassa tulee esille yksi juhannuksen alla tekemäni toiminpidealoite. Aloitteet ja kyselyni löytyvät tutkimalla eduskunnan sivuja ja menemällä minun kohdalle ja edelleen valtiopäivätoimiin ja näitä selailemalla.
 
Valtion budjettikirja on juuri tullut työpöydälleni. Lyhyt silmäily osoittaa sen noudattavan elokuussa esille tulleita linjauksia.
Tänään keskiviikkona sivistysvaliokunta vieraili Kuntaliitossa ajankohatisten asioiden merkeissä. Kuntaliitolla oli paljon evästettävää mm. luokkakoon pienentämiseksi ja opinto-ohjauksen parantamiseksi. Minulla oli tilsaisuus myös tavata tuttuja ihmisiä kuntamarkkinoiden vilinässä. Kinnalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ilpo Leppänen jätti minulle kuntansa ajankohtaisista asioista muistion.
 
Iltapäivällä Keski-Suomen kansanedustajien vieraina oli maakuntamme työttömien yhdistysten edustajia. Heillä on vakava ja aiheellkinen huoli toiminnan rahojen loppumisesta kesken vuotta. Ensi viikolla palaamme asiaan, kun mm. Pirjo-Liisa Junttila  Jyväskylän työttämien yhdistyksen vetäjänä tulee hoitelemaan kanssamme asioita mm. ministeriöihin päin. Toivon myönteistä tulosta, koska ns. kolmas sektori on jo sinällään tärkeä ja tekee kaikin tavoin merkittävää työtä.

Ei kommentteja: