21.4.08

maanantai-iltana 21.4.2008

Maanantai on kansanedustajien maakunta- ja kuntapäivä. Tänään aamupäivällä olin Mauri Pekkarisen ym. kanssa Jyväskylän kävelykadulla Keskustan telttakojulla tapaamassa paikalle tulleita. Monet olivat tulleet kaukaakin aina Kinnulaa myöten kertomaan ja kuulemaan asioita. Tärkeintä minusta olisi ihmisten kuunteleminen. Siihen vain tahtoo noissa tilanteissa olla liian vähän aikaa henkilöä kohti. Monet asiat tulivat kuitenkin esille.
 
Perintövero koettiin kohtuuttomaksi omaksi koetusta työllä aikanaan hankitusta omaisuudesta. Metsän osalta todettiin hakkuukypsän puun osalta maksettavan kolme tai neljä kertaa perintövero ja tätä pidettiin yllättävän suurena menoeränä metsätalouden harjoittajille. Monet eläke-epäkohdat tulivat selkeästi esille. Monilla oli myös hyvin yksilöllistäkin kerrottavaa.
 
Useat pitivät hyvänä sitä puolustan ihmisten turvallisuutta petojen suojelun sijaan. Näin olen tehnyt ja teen jatkossakin. Viikko sitten Pohjoismaiden Neuvoston valiokuntakokouksessa Stavangerissa jätin eriävän mielipiteen mietintöluonnokseen suurpetojen suojelusta ja samalla tein uuden aloitteen, jossa korostin ihmisten turvallisuuden tarvetta. Petoja on päästävä metsästämään. Muutoin tilanne on käymässä yhä useammilla alueilla kohtuuttomaksi.

Ei kommentteja: