7.5.08

Kiitän koululaisvierailuista!

Viime päivinä on ollut ilo saada vieraita kotiseutuni eri kouluilta eduskuntaan. Vappuaattona vieraanani oli Multian Sinervän koulunylimmän eli yhdeksännen luokan oppiltaa luokanvalvojiensa ja koulun rehtorin Satu Ilomäen johdolla Itse olen käynnyt neljä ensimmäistä kouluvuottani samalla koululla. Silloin se oli Multian kirkonkylän kansakoulu. Sen jälkeen jatkoin koulunkäyntiä keuruun yhteiskoulussa, josta kahdeksan vuoden jälkeen, kuten silloin oppikoulua käytiin, kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 1967.
 
Tiistaina 6.5. viraanani oli heti aamusta Petäjäveden Kintauden koulun oppilaita rehtorinsa Heikki Tyrväisen johdolla. Mukana oli myös oppilaiden vanhempia. Kiitos huoltajina mukanaolosta. Päivällä sitten sainkin suuren joukon, 63 henkeä vieraakseni keuruun yläasteelta, yläkoulusta. Kyse on siitä samasta koulusta, jossa kävin keskikouluni ja jonka nuoren lukion käytyäni pääsin ylioppilaaksi kertomallani tavalla keväällä 1967.
 
On ollut miellyttäävää saada nuoria vieraikseni "omilta kouluiltani" ja kotiseudultani. Toivon vierailleni näistä eduskuntakäynneistä jääneen hyviä muistoja.

Ei kommentteja: