9.11.08

Markku-serkun hautajaisissa Teuvalla

Lauantaina 8.11. 2008 olin serkkuni Markku Oinosen hautajaissa Teuvalla. Markun veljen Pertin pyynnöstä sain luottamuksen toimittaa serkkuni hautaansiunaamisen Teuvan kirkossa. Kevättalvella 1984 toimitin isäni veljen Otto Oinosen, Markun isän hautauksen samoin Teuvan kirkossa. Aikaa tästä on ennättänyt kulua jo 24 vuotta. Ensimmäisen kerran kävin Teuvalla sekkuni Maurin hautajaisissa syyskuussa 1966. OIin silloin abiturientti. Mauri oli Markun ja Tertin vanhin veli. Hän oli syntynyt 1939, joten hänen elämänmatkansa oli vain 27 täyttä vuotta. Hän oli kunnallisen keskikoulun rehtorina Puolangalla, jossa äkillinen sairauskohtaus, ilmeisesti verenkiertohäiriö aivoissa aiheutti kuoleman kesken opettajien kokouksen ennen lukuvuoden alkua.
 
Markku-serkkuni oli 61 vuoden ikäinen ja hänen työvuodet olivat Tielaitoksen nyttemmin Destian palveluksessa. Markku oli äskettäin ennättänyt jäädä eläkkeelle ja uusia elämänhankkeita talonrakennusta myöten oli edessä. Vakava sairaus vei kuitenkin elämän hyvin nopeasti. Nyt Oinosen suvun yhdyspaikka, setäni Oton koti Teuvalla on tyhjä ja serkultani Pertiltä kuulin sen tulevan myyntiin. Ajan on kuljettava eteenpäin. Ei meillä ole täällä pysyväistä asuinsijaa, vaan tulevaista me etsimme.
 
Teuvan kirkossa on Lumivaaran  kirkon kynttiläkruunut keskikäytävällä. Näiden valon alitse saatettiin lumivaaralaisen suvun mies Markku Oinonen omaisten, läheisten, naapurien ja työtoverien saattamana Teuvan hautausmaalle suvun hautaan odottamaan ylösnousemuksen aamua. Elämä on alkanut jo kasteessa Vapahtajamme tähden valaistulla tiellä, armon tiellä ja se tie vie uskomme mukaan perille. Markku on käynyt lepoon. Kiitos Markku ystävyydestä.

Ei kommentteja: