5.7.09

hengellisten kesäjuhlien aikaa

Kesä on monien kristillisten kesäjuhlien aikaa. Viime viikonvaihteessa olivat Rauhanyhdistysten suuret suviseurat Oripäässä. Samoin evankeliumijuhlat Kristiinankaupungissa. Tässä viikonvaihteessa olivat vuorossa Seinäjoella herättäjäjuhlat. Monet sidonnaisuudet ja kiireet ovat estäneet yllättävästikin omaa osallistumistani tänä kesänä. Sain kuitenkin kuulla radiosta Seinäjoelta
herättäjäjuhlien sanomaa kuten viikko sitten suviseurojakin.
 
Haluaisin hengellisille kesäjuhlille enemmän näkyvyyttä mediassa. Esimerkiksi uutisissa ne ovat olleet aina kovin vähän esillä. Kun kaikki menee hyvin, ei mukamas ole uutisarvoa. Olen kuitenkin toista mieltä, hengelliset kesäjuhlat ansaitsevat esilläpitoa. Olisi ihan paikallaan, että sieltä tulisi suoria lähetyksiäkin enempi. Television ohjelmat ovat kovin kevyttä sisällöltään. Miksi ei lähetettäisi suoria ohjelmia niiltä hengellisiltä kesäjuhlilta, jotka haluaisivat antaa juhlistaan ohjelmia käyttöön.
 
Nyt on vaarana, että suuri yleisö ei saa sitä hyvää sanomaa, mitä juhlilla todella on. Juhlat ovat liiaksi jäämässä vain omalle piirille, vaikka ovat avoimia kaikille tulijoille. Mutta kuinka ihmiset osaavat tulla, ellei jostakin saa ennakkovirikkeitä ja ihan aidosti herätystä asiaa kohtaan. Hengelliset kesäjuhlat vaalivat kansakuntamme kannalta kaikkein tärkeimpiä asioita. Niiden sanoman tulisi olla kirkkaana esille laajoille joukoille eri medioissa. Voisiko asiaintilaan suunnitella parannusta?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä siitä, että uutisvälineet pyrkivät hakemaan paljon keskustelua herättäviä uutisaiheita, mutta ratkaisu ongelmaan ei ole se, että viestintävälineet pakotetaan esittämään kristillisperusteisia lähetyksiä heidän sitä haluamatta. Millainen ryöpytys siitä syntyisi, jos jo valmiiksi mediamaksukohusta ryvettynyt Yle alkaisi pakkolähettämään erilaisten hengellisten juhlien lähetyksiä? Entä miten otetaan huomioon muut kuin valtauskontoa kannattavien ihmisten toiveet?

Olisiko ongelmaan ratkaisu siinä, että juhlien järjestäjät ostaisivat mainos- ja/tai televisioaikaa niin halutessaan? Samalla tavalla kai muutkin instanssit joutuvat esilläoloaan parantamaan ja luultavasti jonkunlaiseen sopuun kaupallisten kanavien kanssa pystyttäisiin pääsemään.