28.6.09

Valkjärvi juhlissa Keuruulla

Tänään sunnuntaina osallistuinj Keuruulla Valkjärvijuhliin. Ensinnäkin olin seurakunnan pyytämänä avustajana ehtollisenjaon avustaja Keuruun kirkon kello 10.00 alkaneessa messussa. Toiseksi karjalaissukuisena, isäni oli syntyisin Jaakkimasta ja sitteemmin hänellä oli maatila Lumivaarassa, oli luonnollista osallistua juhlaan. Kolmanneksi olin läsnä myös Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Halusin tällä kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan kanssa osoittaa kunnioitustamme 62. Valkjärvijuhlille ja Valkjärviseuran 50-vuotisjuhlaan.
 
Pidän mukana oloa luonnollisena asiana. Iloitsin siitä, että mukana mielestäni huomattavan paljon nuorta väkeä jo jumalanpalveluksesta alkaen. Lukiolaiset olivat tekstien lukijoina ja kolehdin kantajina kirkontäyteiseltä seurakunnalta. Sotilaspappiurani aikainen luutnantti Martikainen piti Keuruun vanhan kirkon puistossa kunnianosoituksen yhteydessä puheen, jossa hän kertoi oman sukunsa läheisiä siteitä entisille kotisijoilleen. Paljon ovat asiat muuttuneet vajaan kahden vuosikymmenen aikana.
 
Ensi vuonna Valkjärvijuhlat on tarkoitus järjestää Karjalassa ihan Valkjärvellä. Keuruulla oli tänään läsnä myös venäläinen Valkjärven alueen nykyinen kunnanjohtaja, joka toivotti väen tervetulleeksi. Samoin hän toivoi Valkjärvelle kirkkoa, joka tietenkin olisi ortodoksinen, mutta olisi samlla myös sija siellä käyville luterilaisillekin. Hyvä, ikiaikojen Jumala siunatkoon tämän hankkeen.
Koen, että siinä on kyse kokoaan suuremmasta asiasta.

Ei kommentteja: