23.12.14

Joulun ollessa jo ovella

Tänään on jouluaatonaattoaamu. Ulkona on pimeää, vaikka kello on jo yli kahdeksan. Synnyinkodissani Multialla oli tällaisenakin päivänä jo tehty aamun navetta-askareet ja maitotonkat olivat jo Riuttakosken toisella rannalla maitolaiturilla odottamassa Ähtärin meijerin maitoautoa. Helsingin maitohuolto tarvitsi myös jouluksi maaseudun maitoa. Autoilija Ari Alatalo saatuaan kyliltä molemmat rekka-autonsa vaunut maitoa täyteen, otti suunnan kohti Helsinkiä.
 
Pudottelin eilen tuttujen naapureiden postilaatikoihin joulukortteja, eräitä sain samassa yhteydessä tavatakin. Multian Tarhapäällä myös Aspin korjaamossa laitettiin autoni bensaletku kuntoon ja pakoputken vaurio myös hitsattiin kiinni. Tuolla tutulla korjaamolla kotikylällä aisti aitoa jouluntunnelmaa.
 
Tänään laitan vielä työhuonettani Haapamäellä joulukuntoon. Samalla jatkan tapaninpäivän Multian sananjumalanpalveluksen saarnan pohdintaa. Eilen sytytin Multian Sinervän hautausmaalle äitini ja isän haudalle lumen verhoamassa maisemassa kolme kynttilää, Isän ja Pojan ja Pyhän hengen nimeen. Olipa maassa lunta tai ei, tämä joulu on minulle musta äitini kuoleman johdosta.
 
Keuruun jouluyön messussa saan palvella talkoilla avustajana. Jouluyön messu alkaa aattoiltana kello 22.00. Se on myös väkirikkain joulun tapahtuma Keuruun kirkossa. Keuruun kirkon alttarin ylle syttyy joulutähtilamppu, joka palaa vain jouluyönä, jouluna ja loppiaisena. Se haluaa viestittää sanomaa kirkkaalla tavallaan meille syntyneestä Vapahtajasta.
 
Hyvää ja Rauhallista Joulua 2014!

Ei kommentteja: