10.12.14

Terveisiä Metsäakatemian kokoontumisesta 10.12.2014

Tänään keskiviikkona olin oma-aloitteisesti mukana Päättäjien Metsäakatemian kokoontumisessa Helsingissä Finlandiatalolla. Teemana oli Biojalostamoista Suomelle talousveturi". Tämä liittyi erityisesti Keski-Suomeen Äänekoskelle tulevaan biotuotetehtaaseen.
 
Läsnä oli 150 Suomen Metsäyhdistyksen järjestämien Päättäjien Metsäakatemia-kurssien käyneitä henkilöitä yhteiskunnan eri aloilta. Itse kävin tuon kurssin Suomen eduskunnan lähettämänä keväällä 2010. Koulutusjaksot olivat Kirkkonummella ja Satakunnassa maasto- muissa tutustumiskohteissa. Kurssi järjestetään kahdesti vuodessa. Tämän päivän kaltaisiin tapahtumiin kutsutaan aina noin  150 ensiksi ilmoittautunutta. Aiemminkin yritin päästä näihin päivän puitteissa tapahtuviin ajankohtaistapaamisiin, mutta muut olivat nopeammat ilmoittautumaan.
 
Äänekosken tulevan tehdas tuo paljoon työpaikkoja koko Keski-Suomen alueelle ja laajemmaltikin metsiin ja kuljetussektorille.
Metsäklusteri on kyennyt hyvin vastaamaan aikamme kysyntään. Jos paperin tarve laskeekin, niin kartongin kysyntä kasvaa. Eräs syy mainittuun kehitykseen on mm. nettikauppa, mikä lisää pakkauskartongin tarvetta kautta maailman.
 
Metsäakatemilaisten keskinäinen yhteys ja toinen toistemme tapaaminen on myös tärkeä asia. Jo aamukahvilla sain olla Suomen Kuvalehden emerituspäätoimittaja Tapani Ruokasen ja Maaseudun Tulevaisuuden uuden päätoimittajan Mikael Pentikäisen kanssa. Monet hyvät keskustelut ovat avartavat elämän kulkua ja näkemyksiä. Sain kokea olleeni itseäni paremmassa seurassa.

Ei kommentteja: