3.2.15

Suomi säilytettävä kristittynä maana




Tämän vuoksi haluan tehdä parhaani eduskuntavaaleissa.


 
Suomi on säilytettävä kristittynä maana
 
 
Suomen ja kaikkien muiden Pohjoismaiden liput ristilippuja. Minulle jo koulun alaluokilla opetettiin ristin lipussa kertovan, että Suomi on kristitty maa. Haluan tämän arvopohjan kansallemme tulevaisuudessakin. En pidä lainkaan siitä, että eräiltä tahoilta alituiseen toistetaan hokemaa moniarvoisuudesta. Hyväksyn toki uskonnon- ja mielipiteenvapauden. Valitettavasti ne kuitenkaan eivät toteudu läheskään kaikkialla. 
 
Kristillisen uskon vaikuttamassa läntisessä maailmassa kunnioitetaan parhaiten myös ajassamme uskonnon-, mielipiteen ja sananvapautta. Sen on vaikuttanut historiallisen prosessin myötä lähtökohtaisesti juuri kristillinen näkemys ihmisarvosta.
Historian syvimpiä totuuksia on sanonta, että ilman kristinuskoa maailma olisi jo ajautunut tuhoon kansojen ollessa toisilleen raatevia susilaumoja. Sotienkin keskeltä on kummunnut kristillisen elämännäkemyksen synnyttämä toivo paremmasta, vaikka sitä ei tiedostettaisikaan.
 
Mutta kuinka kristillinen arvopohja voi säilyä ajasta aikaan? Monet kristikunnan varhaisten vuosisatojen vahvat alueet Pohjois-Afrikassa. Lähi-Idässä ja Vähässä Aasiassa eivät enää ole olleet kristittyjä alueita pitkiin aikoihin. Näin voi käydä Suomessa, Pohjoismaissa ja muuallakin, jos emme halua lainsäädäntömme ja yhteiskuntamme rakentuvan kristilliselle arvoperustalle.
 
Siksi tarvitaan kouluissa kristillistä uskonnonopetusta. Kritisoin nykyistä käsitystä vain tietojen jakamisesta. Hyvä sekin, mutta aiemmin uskonnon opetuksen tavoitteissa oli maininta kasvattamisesta henkilökohtaiseen uskoon mikäli mahdollista. Tässä ymmärrettiin oikein henkilökohtainen usko Pyhän Hengen työnä, jolle uskonnon opetus  voi antaa aineksia. Sama koski myös perinteisiä aamuhartauksia. Haluan tähän palattavan kouluissamme. Haluan kirkkoon kuulumattomille myös mahdollisuuden edelleen osallistua enemmistön mukana uskonnonopetukseen, tietenkään ketään tähän pakottamatta.
 
Nyt epäilen jatkuvasti vähentyneen ja sisällöltään ohentuneen uskonnon opetuksen riittävyyttä antamaan tuleville edes tiedollisesti sen arvoperustan aineksia, jota me tarvitsemme Suomen säilymiseksi kristittynä maana. Haluan lisätä uskonnon opetusta kasvatuksen kaikissa vaiheissa päivähoidosta peruskoulun kautta lukioon ja laajemminkin vastaavalle tasolle.
 
Haluan Raamatun luomisjärjestyksen mukaisen avioliittolainsäädännön olevan edelleen yhteiskuntamme perustana. Koen aborttiin liittyvässä lainsäädännössä tarvetta elämän kunnioittamiseen sen sikiämisestä alkaen. Jos kristillinen arvopohja
ohentuu, on vaara tulevassa lainsäädännössä myös elämän loppuvaiheissa siirtyä Raamatun sanasta poikkeaville teille.
Kansakunnan ja laajemmalti koko ihmiskunnan tulevaisuus rakentuu kestävästi vain Raamatun ja kristinuskon ikuisille
arvoille. "Siionin tähden minun on puhuttava, Jerusalemin takia en voi vaieta". Jes.62:1.
 
 

 
 
           

Ei kommentteja: