19.1.16

Talvenselän taittuessa

Heikinpäivä on jo myöhäisillassaan. Matkustan junalla seminaariin Helsinkiin Finlandiatalolle. Teemana on "uusi kunta". Kunnallisen luotamushenkilön roolissa minä ja monet muut olemme joutuneet tekemään paljon turhaa työtä kunta- ja soteuudistusprosesseissa. Pelkään, että näin tulee edelleenkin jatkumaan. Perustuslakiasiantuntijat esittävät jälleen kritiikkiä nyt ehdotettuihin malleihin ja poliittinen eteneminen ei ole olleenkaan selvää.


Viime päivät ovat Keski-Suomessa olleet kylmiä. Koska maisemassa on vain vähän lunta, pelkään maastossa arvaamattomissa kohdissa vesiputkien jäätymistä. Siksi olen laskenut hieman vettä jatkuvasti raanasta. Vaikka se maksaakin, on sittenkin helpompi prosessi kuin putkien sulatus. Muoviputkia ei voi yksinkertaisesti valitettavasti sähkölläkään sulattaa toisi kuin metalliputkia.


Ylihuomenna on on myös Metsäakatemian käyneiden kokoontuminen englanninkieliselle aamupäiväbrunssille 40 euron hintaan. Bioteollisuus on esillä jälleen.

Äitini sanoi:"Jos ei kylmä kynttelinä eikä pauka Paavalina, niin ei ole kelpoa kesästä". Nythän kuuluukin olla pakkasia. Talveselkä on kuitenkin taittunut, karhu käängtää kylkensä ja karjan talviruoka saa olla puolessa.



Ei kommentteja: