7.2.07

7.2.2007 eduskunnassa

Tänään tulee pitkä täysistunto, ainakin minulle. Käsiteltävänä on viisi tekemääni lakialoitetta, jotka löytyvät selaamalla sivuja www.eduskunta.fi ja edelleen kansanedustajat ja edelleen lauri oinonen ja valtiopäiväteot ja 50 viimeisimmän aloitteen joukosta nämä löytyvät ahkeralle internetin selaajalle.
 
Lakialoitteella  la 178/2006 haluan edistää liikenneraittiutta, mikä on halvin tapa liikenneonnettomuuksien ehkäisyssä. Lakialoitteilla LA 179/2006 ja LA 182/2006 haluan estää myytävän puutavaran kaksinkertaisen verotuksen. Tämä tapahtuu, kun vuosikymmeniä on metsistä maksettu tulovero pinta-alan mukaan. Olipa metsä ollut 1993-2005 sitten myynti- tai pinta-alaverotuksessa, on tosiasia 70-100 vuoden puunkasvun ajan huomioonottaen se, että kaksinkertaista veroa menee myytäessä puuta päätehakkuissa tai harvennushakkuissakin. Lakialoitteillani olen kehittänyt verihuojennussysteemin, jolla samaan verokohteeseen menevä kaksinkertainen tulovero olisi estettävissä.
 
Pidän asiaa talouspolitiikan kannalta paljon merkittävämpänä kuin monet tajuavatkaan. Kyse on maan puuta jalostavan teollisuuden raaka-aineen saannin turvaamisesta tilanteessa, jossa Venäjältä tuleva puuntuonti on arvaamattomassa tilassa. Puuntuonti Venäjältä ainakin ehtyy ellei lähes suorastaan tyrehdy tulevaisuudessa. Silloin tarvitaan kotimaista puuta ja puunmyyjien halukkuutta kauppoihin. Verotuksellien estetulppa on syytä poistaa, jos aiotaan estää sahojen ja tehtaiden sulkeniset ja turvata tuotanto, työpaikat ja vienti.
 
Edelleen esitän ns "risupakettipuun" myyntiveron poistoa, jotta kotimainen bioraaka-aine entisestään kulkisi voittokulkuaan, tavoitteena on hyvä metsien ja maiseman hoito sekä järkevä ilmastopolitiikka samalla. Hoidettu metsä on on myös kaunis.
 
Aloitteillani tämän illan keskustelussa haluan myös eliminoida suurpetovaaraa saalimalla niiden metsästyksen aseenkäsittelylupien mukaisesti. Maaseudulla tiedetään, mitä pelko pedoista merkitsee. Edelleen haluan todeta, että liikenneturvan parantamiseen likkenneraittiuden avulla olevalla aloitteella haluan turvallisuutta liikenteeseenkin.
 
Muilla nyt käsiteltävillä aloitteillani haluan laajentaa kotitalousvähennyksen määrää sekä remonttitöiden että muuttkustannusten osalta. Nyt istuntosali kutsuu puolustamaan aloitteitani!

Ei kommentteja: