8.3.07

Ennakkoäänestys alkoi ja vaalilehti koteihin!

Tänään olin Kannonkoskella ja Kivijärvellä tapaamassa toreilla paikalletulleita ihmisiä. Kannonkoskella nousi miellyttävänä yllätyksenä esille ajatus henkilöjunaliikenteestä Keski-Suomen radalla. Jos tulen valituksi uuteen eduskuntaan, tulen ajamaan asiaa. Kyse olisi myös yhteydestä Jyväskylän ja Oulun välillä.
 
Uudet kiskobussit tulisi saada välille Jyväskylä- Laukaa-Suolahti-Äänekoski-Saarijärvi.Kannonkoski-Keitelepohja-Pihtipudas-Viitasaari- Haapajärvi, josta voisi olla vaihtoyhteys likkenteessä oleviin Ylivieskan ja Iisalmen juniin. Matkustajien kannalta olisi kätevintä, jos junat ajaisivat väliä Jyväskylä-Ylivieska. Kiskobussi voitaisiin kytkeä ja irroittaa Haapajärvellä Ylivieska-Iisalmi juniin ja junista. Ylivieskassa tulis olla yhteydet pääradan juniin sekä Ouluun että etelään.
 
Näin saataisiin junaliikenne takaisin Keski-Suomen radalle ja suorin reitti kahden yliopistokeskuksen Jyväskylän ja Oulun välille. Vaikutus ulottuisi kätevästi aina Rovaniemelle saakka. Tämä yliopistonäkökulma tuli esille, kun olin illalla Jyväskylän yliopiston vuosijuhlassa.
 
Tänään on ollut lehteni Laurin Viestin jakopäivä. Jos et ole saanut lehteä ja haluat, ota yhteyttä sähköpostiini lauri.oinonen@eduskunta.fi. Kiitos!

Ei kommentteja: