2.4.07

Eduskuntakauden alkaessa


Eduskuntatyö vaalien jälkeen on alkanut.  Suora yhteys Keurusseudulta jatkui eduskuntaan äänestäjien luottamuksen ansiosta, siitä nöyrä kiitos. Työssäni haluan kaikkien kotiseutumme ihmisten palvelijana parlamentissa, niin minua äänestäneiden kuin myös heidän, jotka ovat äänestäneet minua parempaa ehdokasta. Asiat ovat yhteiset ja sellaisina niitä tulee pyrkiä käsittelemään tarkastellen eri näkökulmista ja ottaen huomioon kokonaisvaikutukset. Siksi haluan kuunnella ihmisten minulle esittämiä näkemyksiä.

Kuten uutisista tiedämme hallitusohjelman laadinta ja hallituksen synnyttäminen ovat kotimaan politiikan ajankohtaisia asioita lähiaikoina. Eduskunnan sisäisessä työssä järjestäydytään eri valiokuntiin ja vastaaviin toimielimiin. Nyt ennen hallituksen muodostamista tapahtui muutamaksi viikoksi väliaikainen edustajien jako valiokuntiin ihan aakkosjärjestyksen perusteella.

Minun varsinaiset toivomukseni valiokuntapaikkojen osalta nousevat siitä lähtökohdasta, että tunnen olevani vahvasti oman seutukuntamme edustaja. Silloin on välttämätöntä päästä työskentelemään edelleen puolustusvaliokunnassa, koska Keuruun varuskunnan ja Kalettoman varikon turvaaminen tapahtuu parhaiten tuota kautta. Näiden osalta on kyse  valtion toimintojen seutukuntamme kannalta merkittävimmästä asiasta. Puolustusvaliokunnan jäsenyys on myös tavoiteltu paikka, jossa viime kaudella olivat myös mukana mm. SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ennen ministeriksi tuloaan,  vihreiden puheenjohtaja Tarja Chronberg, presidenttiehdokas Bjarne Kallis, Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia  ja varapuheenjohtaja Antti Rantakangas.

Toinen valiokunta, jota nyt tavoittelen on liikennevaliokunta. Sitä kautta toivoisi olevan vaikutusmahdollisuuksia tie-, rautatie ja tietoliikenneasioihin. Toivon voivani säilyttää oven auki edelleen myös sivistysvaliokunnan työskentelyyn, olen kiinnostunut sen asioista kouluelämän, opiskelijoiden ja nuorten kysymysten vuoksi. Toki tärkeitä ovat mielestäni olleet myös aiemmat laki-, hallinto- sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunta. Kansainvälisyyttä edustaa edelleen työni Pohjoismaiden Neuvoston valtuuskunnassa ja sen elinkeinovaliokunnassa.

Minulla on ollut ilo ottaa vieraita vastaan niin yksityisesti kuin ryhminäkin ja toivon tämän jatkuvan. Muutamia päivämääriä onkin jo kalenterissa. Eduskunta istuu kevätkauttaan juhannuksen suveen. Joten jos on matkoja suunnitteilla ryhmissä pääkaupunkiseudulle, voi yksi kohde muiden mukana olla tutustuminen eduskuntaan ja mahdollisesti täysistunnon seuraamisen hetki talon lehtereiltä. Saman voi tehdä yksityisestikin ja silloin järjestelyt ovat yleensä joustavasti tehdyt. Täysistuntoa voi myös istunnon aikana käydä vapaasti seuraamassa lehtereiltä, kyse on avoimesta ja julkisesta toiminnasta kuten kuntien valtuustotyössäkin. Tutut työosoitteet ovat edelleen voimassa; lauri.oinonen@eduskunta.fi tai postilla suoraan  00102 Eduskunta. Muut yhteystiedot löytyvät puhelinluetteloista. Pidetään yhteyksiä!


 

Ei kommentteja: