22.3.08

pääsiäislauantaina 2008

On pääsiäislaunatai-ilta. Tulin hetki sitten Keuruulta toimittamasta nuoren 37-vuotiaan miehen hautausta ja sen jälkeen olleesta muistohetkestä, joka pidettiin Keuruun vapaaseurakunnan tiloissa. Lohdutuksena omaisille muistohetkessä oli paljon hengellistä musiikkia, joka kuljettaa surussa eteenpäin.
 
Aiemmin päivällä olin läsnä myös Keuruun siunauskappelissa seurakuntamme entisen kirkkoherran, lääninrovasti Heikki Karttusen Saara- puoliso saatettiin haudan lepoon. Hän oli tehnyt ansiokkaan työn uskonnonopettaja Keuruun ylä-asteella ja lukiossa. Tehtävä on erityisen vaativa, koska uskonto on varsin ns. opettajaherkkä oppiaine koulussa, jossa opettajan oma persoona ratkaisevan tärkeässä asemassa. Itse olen ollut kolme vuotta myös kyseisen oppiaineen opettajaja Vaasassa, Kiikassa, Lohjalla ja Tervakoskella, joten kokemuksesta tierdän tämän.
 
Saara Karttunen teki merkittävän myös pappilan emäntänä. Itse asiassa hän jäi historiaan Keuruun viimeisenä kirkkoherranpappilan emäntänä. Vuosisatainen arvokas historia Keuruulla kirkkoherranpappilassa päättyi hänen myötään miehensä Keuruun rovastikunnan lääninrovastin ja Keuruun kirkkoherran Heikki Karttusen siirtyessä eläkkeelle 1980-luvun puolivälissä. Annan mitä suurimman kunnioitukseni Keuruun viimeiselle kirkkoherranpappilan emännälle.

Ei kommentteja: