23.9.08

Kauhajoen murhenäytelmä

Tänään tiistaina 23.9.2008 on ollut kansallinen murhenäytelmä, Kauhajoen koulusurma. Tämä uutinen on hälyttävä. Täysin viattomat ja ulkopuoliset opiskelijat ovat joutuneet surmatuiksi koulutyössään. Uutisoinnissa ei kiinnitetä mielestäni huomiota uhreihin. Halutaanko tällä vältellä kuoleman kovaa todellisuutta? Mikä on uhrien omaisten tilanne? Siitä ei puhuta mitään, haastattelut eivät tätä kerro.
 
On hyvä, että hallitus on kokoontunut. Eduskunnassa tänään istunnon alussa puhemies ilmoitti tapahtumasta. Huomenna on kehoitettu pukeutumaan mustaan pukuun, istunnon alussa on hiljainen hetki. Liian monen nuoren elämä on nyt päättynyt mitä traagisimmalla tavalla. Mitä ajatellaan näissä kodeissa? Mitä ajattelevat sukulaiset ja omaiset? He tarvitsevat tuen ja avun. Jokainen voi rukoilla heille voimia ja surmansa saaneille iankakkista elämää sekä loukkaantuneille ajallista tervehtymistä. Kristityllä on Jumala, jonka puoleen voi huutaa hädän hetkellä. Tänäänkin Jumala kuulee rukoukset.
 
En tunne tapahtumia kuin yleisten uutisten pohjalta. Mutta jotain kysymyksiä on silti herännyt. En aio missään tapauksessa syyttää ketään. Mutta tuntuu kohtuuttomalta, että uhrit joutuivat olemaan aika pitkään ilman ensiapua. Olisiko voitu kenties pelastaa ihmishenkiä, jos apu uhreille olisi voitu antaa heti? Toivon tätä kysymystä pohdittavan virkavallan toimesta vakavasti, jotta olisi heti sopivat suojausvälineet tehdä hyökkäys väkivallan tekijän rauhoittamiseksi. Huoleni on syvä uhreja kohtaan, kuinka moni odotti turhaan auttajaa? Kysymys on kipeä, en syytä, mutta opiksi olisi voitava kipeästäkin asiasta ottaa.
 
Toivon voimia kaikille uhrien omaisille ja ajallaan oikeita ratkaisuja vastaavien estämiseksi ennakolta.

Ei kommentteja: