16.10.08

Terveyspalvelut on saatava läheltä

Lääkäri-, hammaslääkäri-, neuvola- ja muut terveyspalvelut ovat kansalaisten kannalta perusasioita koko Keuruulla, jotka on turvattava. Näiden palvelujen nopea saatavuus lähipalveluina odotetaan olevan perusasia terveydenhuollossa. Lapsiperheiden ja vanhusten turvallisen arjen suojaamiseksi on terveyspalvelut säilytettävä lähellä ja palveluajat on pidettävä riittävinä. Ajanvarauskäytäntöjen tulee olla asiakkaille helppoja ja nyt olemassa olevat epäkohdat on poistettava.
Haapamäen terveysaseman lääkäri-, hammaslääkäri-, neuvola-, ja laboratorionäytteidenottopalvelut on palautettava. Nämä koskevat myös Pihlajaveden ja koko läntisen Keuruun tarpeita. On mieletöntä, että koululaiset joutuvat käymään Haapamäeltä Keuruun terveysasemalla ja mm. vanhemmat joutuvat kyyditsemään työajallaan. Tässä kyse on myös koululaisten työpäivän turvallisuudesta ja ajankäytöstä. Muille terveyskeskusasiakkaille tulee tarpeettomasti matkakuluja ja erityisesti vanhuksille ja invalideille ylimääräisiä vaikeuksia asiointimatkoilla. Perusteet Haapamäen palveluille ovat kiistattomat.
Yö- ja viikonloppupäivystykset eivät saa etääntyä, koska avuntarve on usein yllättävä. Ambulanssin välitön saatavuus on taattava. Vanhusten kotihoidon toiminnoista on pidettävä huolta ja öisin on saatava apua läheltä. Itse kukin tarvitsee terveyspalveluja ja siksi niiden on oltava toimivia.

Ei kommentteja: