13.2.09

Hyvää ystävänpäivää

Valtiopäivät 2009 ovat olleet jo vauhdissa pari viikkoa. Kirjalliset kysymykset ennen tätä kuluvan vuoden tammikuun aikana ovat vielä kuuluneet edellisen vuoden 2008 valtiopäiville, vaikka ovatkin jätetyt tämän vuoden aikana. Siellä on monia asioita, joita voi katsoa sivuiltani valtiopäivätoimista ja edelleen kirjallisista kysymyksistä.
 
Tänään 13.2.2009 tein toimenoidealoitteen veteraanitunnusasian selvittämisestä vielä niiden osalta, jotka kokevat, että heille tunnus kuuluisi. Voi olla monia monia syitä siihen, että 1990-luvulla on jäänyt useita vaille veteraanitunnusta eri syistä. Mielestäni olisi oikeus ja kohtuus selvittä asiat. Jos havaitaan, että veteraanitunnus kuuluu, se tulisi myöntää. Tähän tähtään toimenpidealoitteellani.
 
Tänään on Sulon nimipäivä. Edesmennyt isäni oli Sulo ja kaunis kiitos kuulukoon hänen elämäntyölleen, Karjalan miehelle, viime sotien etulinjan taistelijalle ja rauhan ajan raivaajalle, rakentajalle ja viljelijälle. Meidän työmme on kaikissa oloissa helppoa rauhan aikana, "kun ei tule kranaatteja". Tähän nähden meillä on hyvin.
 
Hyvää Ystävänpäivää!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Lauri Oinonen, kommenttini ei koske tätä kirjoitusta vaan tänään (13.3.) Keskisuomalaisesta lukemaani yleisönosastokirjoitustasi "Seurakuntien yhteisövero".

Olisin hyvin iloinen, jos lakkaisit valehtelemasta, mutta se lienee liikaa pyydetty tuntien intohimoisen suhtautumisesti esimerkiksi susiin, jotka eivät ole ihmisille läheskään yhtä vaarallisia kuin koirat.

Mutta ei tästä enempään vaan asiaan. Mielestäsi seurakuntien yhteisöveroa pitäisi korottaa, mikä on täysin järjetön ajatus. Päinvastoin, uskonto pitää erottaa valtiosta, koska ei ole vähäisintäkään perustetta sitouttaa omilla aivoillaan ajattelevia ihmisiä (ateisteja) kustantamaan toisen ihmisten ideologisia hörhöilyjä. Kirkon jäsenet sen sijaan saavat aivan vapaasti maksaa mitä vaaditaan, mutta jäsenmaksujen kerääminen ei ole valtion asia.

Perusteena mainitset mm. väestörekisteripalvelujan ylläpidon, mutta oletko tietoinen, että väestörekisterikeskus (maistraatit) hoitavat asian nykyisin, ei seurakunnat.

Toiseksi mainitset hautaustoimen, jonka kuluista kirkko saa ylijäämäisen korvauksen jo nyt.

Kolmanneksi esität "laaja-alaisen diakoniatyön", jonka kustannukset ev.lut. kirkon oman ilmoituksen mukaan ovat mahtavat 0,66 prosenttia menoista. Mahtavaa, siis alle prosentin! Omasta puolestani haluan itse valita avustuskohteeni, ja ne ovat sellaisia, joiden toiminnasta noin 80 prosenttia menee varsinaiselle kohteelle.

Tuskin sinulla on kanttia julkaista tätä kirjoitusta, et ole vastannut koskaan yleisönosastokirjoituksiinikaan. Ilmeisesti siksi, että sinulta ei löydy asiaperusteita. Huomaat ilmeisesti siis itsekin, että on loogisesti kestämätöntä vaatia muita tukemaan omia ideologioitaan, kun vapaassa valtiossa elämme. Tulen julkaisemaan tämän vastineen (ehkä muokattuna) myös muualla.

Anne Rannila
Uurainen