22.1.10

Kirkkojuhla, SM-hiihtokisoja, keskustan seminaari, tapaamisia ja yrittäjäjuhla

Eilen olin eduskunnassa työhuonehommissa ja illalla osallistuin Puolustusvoimien kirkkojuhlaan Helsingin tuomiokirkossa. Olen pyrkinyt mahdollisuuksien mukaan joka vuosi olemaan läsnä Puolustusvoimien kirkkojuhlassa ja sen kirkkokahvitilaisuudessa tuomiokirkon kryptassa. Oli hienoa kuulla Puolustusvoimien henkilöstöpäällikön avaussanat ja kenttäpiispan puhe. Molemmissa tuotiin esille ne arvot, jotka kestävät, vaikka vuoret ja kuulat horjuisivatkin. Tätä viime mainittua ovat olleet Haitin järkyttävät tapahtumat näinä aikoina ja talvisota 70- vuotta sitten Suomen kansan kohdalla. Jumala on kanssamme, tapahtuipa mitä hyvänsä.
 
Keuruulla ovat hiihdon SM-kisat. Jännitys on siitä, ylittyykö 20 asteen pakkasraja, tänään ihan nippa nappa oltiin sen alapuolella.
Minuakin on kutsuttu jakamaan naisten palkintoja lauantai-illlalla palkintojuhlassa, mutta samaan on kutsu Keski-Suomen yrittäjäjuhlaan Jyväskylässä. jo lokakuussa lupasin tulla Keski-Suomen yrittäjäjuhlaan, kun Kinnulan kirkkopyhän vuoksi olin estynyt marraskuussa pääsemään valtakunnalliseen yrittäjäjuhlaan Helsinkiin.
 
Huomenna lauantaina on Jyväskylässä Keskustan sivistypoliittinen seminaari, johon on veölvollisuus osallistau eduskunnan sivistyvaliokunnan jäsenen ominaisuudessa. Mukana on myös pääministeri Matti Vanhanen. Keskustan tulisi nostaa sivistys- ja kulttuuripoliittista linjaansa ja nimenomaan maakuntien puolesta. Yliopistouudistus osoittautui, kuten ennalta pelkäsinkin ja toin asiaa esillekin, ongelmalliseksi maakunnallisten yliopistojen rahankeruun osalta. oli selvästi nähtävissä, että Aalto-yliopisto saa enimmät rahat ja muille jää vain rippusia.
 
Seminaarin ja yrittäjäjuhlan väliin jää Keskisuomalaisen vastaanotto sen toimitiloissa. Haluan osallistua siihen. Sunnuntaina sitten osallistun SM-hiihtojen seuraamisiin Keuruulla. Ilmeisesti käyn synnyinpitäjäni kirkossa Multialla osallistumassa messuun eli ehtoollisjumalanpalvelukseen. Minulle kristillisen seurakunnan ehtoollisyhteys on asia, jota ilman en voisi kovin kauan olla. tarvitsen sen salattua, mutta todellista voimaa kaikkeen työhöni. Ensi viikon keskeisin asia on eduskuntatyöhön valiokunnan rinnastettavana työnä osallistunen Kööpenhaminassa Pohjoismaiden Neuvoston elinkeinovaliokunnan kokouksiin. Hyvää tammikuun talvea jokaiselle. "Jos ei pauka Paavalina, eikä kylmä kynttelinä, niin ei ole kelpoa kesästä!"

Ei kommentteja: