6.2.12

Onnea ja siunausta valitulle presidentille!

Eilen illalla selvisi Sauli Niinistön valinta uudeksi tasavallan presidentiksi. Suurelle osaa kansastamme hänen valintansa oli selvä asia jo vuosia. Toissa syksynä teimme hänen kanssaan puhemiehen virallisen vierailun Tsekin tasavaltaan, Prahaan.  Aavistin tekeväni matkaa tulevan presidentin kanssa.  Sanoin hänelle aaamiaspöydässä äänestäväni häntä, jos mahdollinen oma ehdokkaani ei pääsisi ensimmäisellä valintakierroksella jatkoon. Näin myös tein. Olin myös keskustalaisten valtakunnallisessa tuki-ilmoituksessa nimelläni mukana kymmenessä maakuntalehdessä kannustamassa äänestäjiä toimimaan Niinistön puolesta.

Uusi presidentii tarvitsee viisautta. Siksi viikko sitten sunnuntaina toimittaessani Keuruun ja Haapamäen jumalanpalvelukset otin eesirukoukseen mukaan Kirkkokäsikirjan rukoukset "presidentin vaalien aikana". Pelkään, että papit eivät kovinkaan yleisesti ole huomanneet tuota käytäntöä, joka kuuden  vuoden väleinb olisi aina ajankohtainen. Keuruun kirkkokahveilla minua kiitettiin tästä. Ennen seurakuntalaiset valvoivat, että papit ottavat mukaan presidentin puolesta rukoilemisen. Itä-Suomessa erän kansalainen ja kirkkovaltuutettu teki kantelun aikoinaan kirkkoherrasta, joka unohti presidentin puolesta esirukouksen.

Esirukous on yhä tärkein ja voimakkain teko valtion ja kansamme hyväksi. Kun maailma kuohuu ja aika vaihtuu ja muuttuu, on esirukous ajaton ja kestävä voima.

Ei kommentteja: