16.3.15

Puutteessa elävien auttamisesta lääkettä kotimarkkinoiden ongelmiin

 




 
 
 Puutteessa olevien auttamisesta lääkettä kotimarkkinoiden ongelmiin
 
Maanantaina 16.3 2015 uutiset ovat äskettäin kertoneet kotimarkkinoiden pysähtymisestä ja taantumisesta alaspäin. Tämä kertoo kansalaisten varovaisuudesta oman taloutensa kehittymisen suhteen. Toinen ja vakava asia on kerta kaikkiaan kansalaisten rahan niukkuus. Lapsiperheet, yksinhuoltajat, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja muut pienituloiset ovat taloudellisissa ongelmissa.
 
Äänekoskella isoäiti laski ja havainnollisti, että lapsilisien leikkaus vei maitolasin pöydästä. Eläkkeiden jäädyttäminen on kyseenalainen asia. Työeläkkeet on työssä oltaessa maksettu työeläkekassoille ja -eläkevakuutusyhtiöille. Lähtökohtaisesti nämä eivät ole siten valtion rahoja vaan maksajiensa rahaa eläkevuosilleen. Eläkkeiden jäädyttäminen merkitsisi eläkkeiden heikkenemistä.
 
Kansaneläkkeiden ja takuueläkkeen jäädyttäminen olisi kohtuutonta kaikkein pienintä eläkettä saavia kohtaan. Eläkeläiset eivät voi mennä etujensa puolesta lakkoon. Kun työeläkerahastoilla ja -yhtiöillä on rahaa, sitä tulisi sijoittaa kotimarkkinoiden elvytykseen ja työpaikkojen luomiseen korottamalla eläkkeitä. Myös opiskelijoiden opintorahalla on sama vaikutus.
 
Lapsiperheiden, eläkeläisten ja yleensä pienituloisten kansalaisten saama raha liikkuu pääosin kotipaikkakunnan palveluissa ja kaupoissa. Tulotason oikeutettu parantaminen edistää yrittäjyyttä ja luo työtuloja työikäisille ja tuo yhteiskunnalle verotuloja. Työ tuottaisi tuloja myös eläkerahastoillekin. Pyörät kävisivät pyörimään oikeaan suuntaan jokaisen eduksi. Tämä kaikki tapahtuisi luontaisesti ilman konsulttikustannuksia ja koko maassa.
 
Haluan puolustaa lujasti pienitulosten kansalaistemme, lapsiperheiden, yksinhuoltajien ja eläkeläisten sekä työttömien taloudellista toimeentuloa. Se tulisi korkoineen takaisin elinkeinoelämän toimeliaana vilkastumisena, joka toisi tuloina takaisin kustannuksensa, kun myös työttömyys- ja toimeentulotuen menot laskisivat. Tärkeää on myös yhteiskunnan eheys ja eriarvoisuuden torjuminen. Jotain tällaista toi äskettäin esille myös arkkipiispan johdolla kokoontunut eri tahoja edustanut yhteistyöryhmä. Haluan yhtyä myös sen ajatuksiin.
 
 
           

Ei kommentteja: