4.11.15

Helsingissä junaliikennettä puolustamassa

Haluan lujasti, että jo vuodesta 1883 alkanut henkilöjunaliikenne jatkuu ja mahdollisesti lisääntyisikin. Siksi olen nyt kolme päivää omin kuluin pääkaupunkimatkalla selvitelläkseni toimia tavoitteeni toteuttamiseksi. Olen tavannut eri kansanedustajia. Kaikille olen kertonut selkeästi asiani.

Tällä hetkellä Haapamäen kautta kulkeva henkilöliikenne on minimi. Jos tuolin jaloista otetaan yksi pois, se ei enää toimi. Siksi mikään kompromissi tai liikenteen vähentäminen ei ole mahdollinen ajatuskaan. Tärkeää on pitää huoli myös Seinäjoella Haapameän ensimmäiseltä yhteydeltä Oulun suuntaan. Junaliikenteet supistukset pääradoilla toivat jatkoyhteyksiin ja niiden jatkoyhteyksiin ongelmia. 

Esimerkiksi Keuruulta junamatka Kiuruvedelle on ongelmallinen. Koetin etsiä tätä vieraakseni ensi viikolla tulevalle professorille. Mielekästä junamatkaa ei löytynyt, koska Ylivieskassa Kiuruveden kautta Iisalmeen menevä juna lähtee nyt puoli tuntia ennen Keuruulta tulevaa junayhteyttä. Bussien tarjontakaan ei tuonut apua asiaan. Seuraus on se, että vien vieraani autollani Jyväskylään, josta hän pääsee Oulun pikalinjalla Kiuruveden tiehaaraan.

Junaliikenne on nähtävä yhteisesti omistamanamme kokonaisuutena. Samoin kaikki yleinen liikenne on kokonaisuus, jossa vaihtoyhteydet ovat olennainen osa. Jos esimerkiksi Multian linja-autoliikenne vaikka taksibusseila saataisiin toimimaan se palvelisi myös junia ja päinvastoin. Työ jatkuu ja en hellitä ilman tulosta.

Ei kommentteja: