1.4.17

Viikko kunnallisvaalipäivään

1.4 kokemuksia Keuruulla


Tänään launtaina olin räntäsateisessa huhtikuun ensimmäisen päivän lumiräntäsateisessa ja tuulisessa säässä neljä tuntia Keuruun torilla Keskustan kunnallisjärjestön vaaliteltalla. Halusin osaltani olla keuruulaisten ja muittenkin tavattavissa.


Yllättävän monet tulivatkin paikalle. Vaikka räntää satoi ja tuuli kävi viimaisena, syntyi myös hyviä keskusteluja tapaamisten lisäksi. Keskustelimme kaupungin taloudesta, uusien työpaikkojen saamisesta ja valtakunnan politiikan kuvioista. Arvostan, että paikalle tuli useita aiemmin kunnalliselämässä mukana olleita. Heillä oli neuvoja, joihin haluan yhtyä.


Myös kilpakumppaneilla oli vaalikojuja ja ihmisiä kävi runsaasti niidenkin luona. Ahkerimmat käyvät kaikilla vaalikojuilla, kahvia on nyt tarjolla runsaasti. Eilen oli hyvä vaalitilaisuus Pihlajaveden "Kauppalassa", mikä on kyläyhteisön talkoilla ylläpitämä kyläkauppa, kahvio, kirjasto ja kohtaamispaikka entisen Pihlajaveden kunnan nykyisille asukkaille ja monille vapaa-ajan viettäjille entisessä Säästöpankin toimitilassa.


Valitettavasti  laulaja "Koopin kauppana" tunnettu ja laulajan isovanhempien ylläpitämä kauppa Haapamäen apteekin sivupisteen lääkekaappeineen on nykyisin suljettuna tien toisella puolella vastapäätä "Kauppalaa".

Lääkkeet on nykyisin haettava Haapamäen apteekista 13 kilometrin päästä. Junallakin voi matkan tehdä.


Keuruu on hyvin harvoja kuntia pääkaupunkiseudun ulkopuolella, joissa junilla on myös paikallisliikenteen merkitystä, koska kaupungissa on kolme henkilöliikenteen rautatieasemaa Keuruu, Haapamäki ja Pihlajavesi.

(Parhaimmillaan nykyisen Keuruun alueella oli 1970-luvulla 14 rautateiden henkilöliikenteen pysähdyspaikkaa, vain Helsingissä oli vastaavaa Martinlaakson radan valmistuttua). Keuruuta vastaava tilanne löytyy heti naapurista, jossa ovat Ähtäri, Eläinpuisto-Zoo ja Myllymäki. Muut kaksi kaupunkia, joista löytyy maakunnista kolme rautatieliikennepaikkaa ovat Kouvola (Kouvola, Myllykoski ja Inkeroinen) sekä Kotka (Kyminlinna, Kotka ja Kotkan satama). Turusta löytyy toki myös kolme liikennepaikkaa Kupittaa, Turku ja Turun satama, mutta näillä ei ole paikallista kaupungin sisäisen liikenteen merkitystä.


Koska Suur-Keuruun vaali-ilmoitukseen mahtuu vain vähän tekstiä, katsoin hyväksi laatia vaalilehden "Laurin Viesti". Kustannussyistä sitä on vain rajoitetusti. Mutta se on laitettu sivuilleni www.laurioinonen.fi, joista toivon sen avautuvan. Ole hyvä ja tutustu Laurin Viestiin!


Kun vielä tänään on 1.4. päivämäärä, niin sehän sopii kirjoittaa vaalilippuun ilman pisteitä muotoon 14 ja niin voisin yrittää hoitaa asioita jokaista kuullen ja jokaista arvostaen seuraavallakin vaalikaudella.


Ei kommentteja: