2.4.19

Liikenteen parissa työskenteleville

Tervehdys liikenteen parissa työskenteleville

Olen joukkoliikenteen käyttäjä. Pääkaupunkiseudulla käytän lähijunia. raitiovaunuja busseja. Nytkin kiiruhdan ostamaan R-kioskilta seutulippuja pietmmällekin ajalle. Te, jotka työskentellette liikenteen parissa kuljettajina junissa, busseissa, tai raitiovaunuissa, teette tärkeää työtä. Samoin te, jotka toimitte varikoilla, huollatte ja korjaatte liikennevälineitä teette hyvin arvokasta työtä, ilman teitä eijulkinen liikenne toimisi.

Junaliikenteessä me asiakkaat kohtaamme konduktöörejä, lipuntarkastajia ja turvahenkilökuntaa. Helingissä ja pääkaupunkiseudulla julkinen liikenne eri muodoissaan Suomenlinnan lauttaliikennettä unohtamatta on varsin merkittävä työllistäjä. Liikenteen parissa työskentelevien päivät alkavat hyvin varhain ja päättyvät jo alkavan vuorokauden puolelle. Tätä työn erilaisuutta ei aina huomata, kun kaikki sujuu. Sairaaloissa ja hoitolaitoksissa ja poliisin ja pelastustoimen sektoreilla samoin työajat ovat paljolti yötyötä.

Nyt kansanedustjaehdokkaana haluaisin kuulla teidän jokaisen näkemyksiä ja toivomuksia itse työhön liittyen mutta myös yleisemmin liikennepoliitisesti. Itse haluan pitkäjänteisyyttä ja mielekkyyttä liikennepoliittisiin ratkaisuihin. Taksiuudistus oli ikävä kyllä fiasko, jonka taksiautoilijat hyvin ennalta näkivät, mutta varoituksen ääniä ei haluttu kuulla. Vastaavaa ei saa enää tapahtua millään sektorilla. Haluan taksien osalta paluuta entiseen, mutta se ei liene helppoa, koska tiedän taksiyrittäjiä, jotka lopettivat taksiuudistuksen myötä.

Rautateiden osalta muutokset eivät saa vaarantaa työpaikkoja tai etuja, jotka työntekijöille annettu. VR:n uudistukset koetaan monien osalta uhkina ja siksi pitäisi selvittää, tarvitseeko toimivia järjestelyjä muokata uudelleen, ellei ole tarvetta. Jo kunnossa olevaa ei pidä rikkoa. Suomessa rautatieliikenne on omaleimaista ihan maantieteellisistä syistä ja raidelevydestämme johtuen: Tätä ei pidä unohtaa.

Kuljetusala on Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla merkittävä työllistäjä kaikissa mudoissaan. Asiat hoidetaan nopeasti ovilta oville ja perille asti. Lentoliikenne on Helsingissä kansainvälisestikin ajatellen merkittävä työllistäjä. Tätäkään e aina huomata. Alallla ovat mielestäni maailman parhaimmat osaajat kaikissa tehtävissä unohtamatta moninaisia toimintja lentokentälläkään.

Olen kansanedustajana valmis kuulemaan koko laajan jo hyvin monialaisten eriyisosaajien toivomuksia ja mielipiteitä. Minulla on paljon opittavaa, vaikka olen pitkään asioita seurannut ja toiminut niiden parissa. Olen työskennellä mm. VR:n hallintoneuvostossa ja eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa sekä Pohjoimaiden Neuvoston elinkeinovaliokunnassa, mille kuuluvat myös liikenteen asiat. Olen halunnut ja haluan vastakinkuulla eri alojen ammatti- ja henkilöstöjärjestöjä.

Haluan tehdä tätä työtä vastakin ja siksi olen nyt Helsingissä kansanedustajehdokkaana Suomen Keskustan listalla. Ja jos joku haluaa minut asiamiehekseen Suomen eduskuntaan, pyydän silloin Helsingissä asuvia kirjoittamaan vaalilippuunsa numeroni 258.  Lauri Oinonen lausuu: Kiitos! Pitäkää yhteyksiä!

Ei kommentteja: