15.5.19

Suomen Yrittäjien ja Kunnallisjohdon päiviltä Imatralta

Olen nyt Imatralla vuosittain pidettävillä Suomen Yrittäjien ja Kunnallisjohdon päivillä. Nämä ovat kaksipäiväiset tänään ja huomenna, Keuruulta saakka näimme mielekkääksi ajoissa saapuaksemme tulla jo eilen ja majoituimme Lappeenrantaan, mistä on järjestetty bussikulkjetus Imatralle ja takaisin molempina päivinä. Näin suiureen valtakunnalliseen tapahtumaan Imatran majoituskapasiteetti ei riittänyt kaikille.

Näillä päivillä vuosittain Suomen Yrittäjät haluavat muistuttaa poliittisia päättäjiä yrittäjyyden merkityksestä. Samalla nämä valtakunnalliset päivät ovat oiva tapa verkottumiseen, kontaktien ylläpitämiseen ja uusien luomiseen kautta maan. Oman maakuntani Keski-Suomen Yrittäjät järjestävät tänään keskisuomalaisille osallistujille oman tilaisuuden iltapäivällä tavan mukaan. Tilaisuudessa kerrotaan kuntien yrittäjäystävllisyydestä eri mittareilla mitattuna. Keuruu on aina erinomaisesti kestänyt vertailun.

Yrittäjäystävällisyys ei tarkoita enää nykyään kunnallishallitusten takauksia eri yrityksille, mittarit kertovat ennemminkin asennetta yrittäjyyttä kohtaan yrittäjien kokemusten ja mielikuvien mukaan. Keuruulta kaupungin puolesta on mukana kaupunginjohtaja Hannu Mars, kaupunginhallituksesta Merja Ahonen ja minä kaupunginvaltuuston puheenjohtajana sekä Keuruun Yrittäjien puheenjohtaja Paasu.

Ensi vuonna vastaavat päivät ovat Helsingissä. Vaikka nämä kaksi päivää ovat poissa kovasti kiireellisestä vimme talven tykkylumen rikkomien puiden korjuusta, koin tärkeäksi osallistua, jotta voin päivigttää ajankohtaisia asioita. Kukaan ei voi pysyä paikallaan, kun kehitys ympärillä menee eteenpäin. Paikallaan pysyminen olisi jälkeenjäämistä, kuten Haapamäen ala-asteen rehtorina toiminut ystäväni Antti Paloranta aikanaan totesi. Haluan itse omakohtaisesti ja haluan Keuruun olevan aktiivisesti kehityksessä mukana.

Ei kommentteja: