21.3.21

Helsinki täyttyy, maakunnissa on tilaa rakentaa!



Elielinaukio tulee säilyttää, maakunnista löytyy tilaa rakentaa

Olen ihmetellyt lukiessani Helsingin Elielinaukion rakentamisajatuksista. Elielinaukio on tarpeellinen paikallisen bussiliikenteen päätepiste ja lähtöpaikka. Kaikki ihmiset eivät halua mennä tunneleihin. Helsingissäkin on merkittävä määrä ihmisiä, jotka eivät tästä syystä käytä metroakaan.

Olennaisin syy olla rakentamatta Elielinaukiota on se, että se keskeinen osa Helsingissä olevaa kansallismaisemaa. Kun junilla saavutaan maamme pääkaupunkiin Helsinkiin, pystyy muualtakin tuleva hahmottamaan ympäristöä, mihin on saapunut. Helsinkiläisillekin on tärkeää säilyttää perinteistä ja tuttua maisemaa. Kaupungissakin tulee olla avointa tilaa, kaikkea ei pidä rakentaa täyteen. 

Jos Helsingissä ei olisi tilaa rakentamiselle, mitä en suinkaan usko, on harkittava toimintojen hajasijoittamista eri maakuntiin. Esimerkiksi oma yhdyskuntani Haapamäki Keuruun kaupungissa risteysasemapaikkakunta tarjoaa mahdollisuuksia ihan niin paljon, kuin halutaan.
Monet paikkakunnat ovatkin yllättävästi täältä lähempänä ja nopeammin saavutettavissa kuin Helsingistä. 

Kannattaa ottaa kartta esille ja mittailla matkoja ja matka-aikoja. Suurella todennäköisyydellä tonttien hinnatkin ovat Haapamäellä edulliset verrattuna pääkaupunkiseutuun. Täällä voivat löytyä mahdollisuudet, mitä Elielinaukion rakentaminen ei pysty tarjoamaan.





Ei kommentteja: