31.5.24

Keski-Suomi ja Suomi tarvitsevan tehokkaan toimijan Petri Honkosen EU-parlamenttiin

Nyt ovat jo kolmatta päivää menossa äänestykset EU:n parlamenttiin valittavien osalta. Itse olen jo äänestänyt ja toivon sinunkin hyvä lukijani näin tekevän joko nyt ennakkoäänestyksessä tai juhlavasti siniristilippujen liehuessa vaalipäivänä. Jos vähänkin epäröit mahdollisuutta äänestää vaalipäivänä, suosittelen äänestämistä jo ennakkoon. 

Olipa äänestys ennakkoon tai lippujen liehuessa vallipäivänä, näen tarpeelliseksi, että ääni halutaan antaa Suomen, suomalaisen maaseudun, metsien ja terveen itsenäisyytemme puolesta niin kaupungeissa, taajamissa kuin kevätkesän maaseudun kylvöajan maisemissa.
Olen hyvin huolissani suomalaisten omistamien yksityismetsien ja niiden metsänhoidollisen käytön sekä kansantaloutemme uusiutuvaan raaka-aineeseen perustuvan metsäklusterimme puolesta.

Nyt itsekin syntymäkotini, siirtokarjaisen asutustilan pelloista huolehtivana olen huolestunut EU-byrokratiasta kaikkia maatilatalouden harjoittajia kohtaan. Itsenäisistä viljelijöistä, karjankasvattajista ja maaseudun elinkeinojen harjoittajista koen tehdyn EU-alamaisia ja ainakin minun itsenäisyyttäni kohtaan koen tämän loukkaavaksikin. Väitän itse tietäväni parhaiten peltojeni asiat, kuten oli ennen Suomen EU-jäsenyyttä asiat.

Nyt Keski-Suomen ansioitunut poliitikko Mauri Pekkarinen siirtyy muihin vaativiin tehtäviin ja hän ei ole enää ehdolla. Onneksi maakunnan oma poika, kansanedustaja Petri Honkonen on ehdokkaana. Suosittelen häntä MEP Mauri Pekkarisen EU-parlamenttityön jatkajaksi.

Petri Honkonen Pylkönmäeltä lähtevänä tuntee ja tietää asiat maaseudun ja maakunnan tarpeista mitä parhaiten. Siksi haluan hänet Keski-Suomesta EU-parlamenttiin. Miksi näin vaikka monia muitakin on tarjolla? Petri on arvostanut minun 12 vuoden aikaista parlamenttityötäni.
Hän tietää, että Keski-Suomen rata olisi lakkautettu ja osin purettukin ilman toimiani Eduskunnassa. 

Sain radan säilymään ja välttämättömät kunnostukset alkuun ja Petri jatkoi ansiokkaasti, rata Jyväskylästä Saarijärvelle on valmis sähköistettäväksi ja puutavarajunia kulkee radalla aika paljonkin. Monissa muissakin asioissa Petri on tehnyt parhaansa. Hän tietää myös minulle tärkeän Poikittaisradan merkityksen Porin ja Vaasan satamista Haapamäen risteysaseman ja Jyväskylän kautta itäisen Suomen maakuntiin Savon ja Karjalan radoille. Tällöin Saarijärvenkin kautta kulkeva Keski-Suomen rata saisi ihan uuden merkittävän logistisen roolin.

Kun Petri Honkonen saadaan mepiksi, silloin Keski-Suomi voi nousta noiden ratojenkin kautta uuteen nousuun. Mauri Pekkarisen jälkeen tarvitaan hyvä keskustalainen jatkaja vaativalle valtakunnalliselle ja kansainvälisen vaikuttajan paikalle. Suosittelen tähän vaativaan tehtävään Petri Honkosta maakunnastamme.

Ei kommentteja: