18.10.07

Torstain terveiset

Kepa vieraili tänään Eduskunnassa

 

Tervehdys kaikille jälleen täältä Arkadianmäeltä! Viikko on taasen vierähtänyt hurjaa vauhtia ja päivä alkoi tärkeällä asialla, eli kehitysyhteistyön merkeissä. Jos jollekin kyseinen järjestö on nimeltään vieras niin kerrottakoon, että Kepa on  kehitysyhteistyöstä kiinnostuneiden kansalaisjärjestöjen kattojärjestö. Suomella on pitkä historia kehitys-yhteistyöstä ja monia hyviä asioita on saatu aikaiseksi ja Suomen tulee edelleen myös pyrkiä parantamaan kehitysavun kohdentamista lisäämällä vähiten kehittyneille ja Afrikan maille menevän avun osuutta. Sain olla myös vastaanottamassa Suomen lähetysseuran adressia, jossa vedottiin maailmankaupan muuttamista köyhien viljelijöiden edun mukaisesti.

Ahneus riistää köyhiä ja olemme täällä yltäkylläisyyden keskellä vastuussa jo kaupan hyllyjen valintojen edessä. On oikein eettisesti, että valitsemme niitä tuotteita, joiden ostovaikutus toteutuu siten, että köyhien maiden viljelijät saavat enemmän tuloja kovasta työstään.   Globalisaation edetessä vauhdilla on kuluttajalla yhä enemmän valtaa vaikuttaa ostoillaan oikeudenmukaisuuden ja ympäristöystävällisyyden puolesta.

Tällaiset järjestöt kuin Kepa pitävät huolen myös siitä, että tietoa on tarjolla, jos on vaikkapa kaupan hyllyllä vaikea valita, jos ei tiedä tuotteen alkuperästä ja tuotantoon liittyvistä eettisistä seikoista. lisää tietoa osoitteessa www.kepa.fi ja www.mission.fi .

Toivorikasta torstaita kaikille!

Ei kommentteja: