11.11.07

Isänpäivän illalla

Tänään sunnuntaina on ollut isänpäivä. olin mukana Multian kirkon jumalanpalveluksessa aamupäivällä. Sen jälkeen päivä jatkui Multian Marttojen isänpäivälounaalla Multian seurakuntakodilla. Tapasin useita tuttuja henkilöitä, he olivat odottaneet, että tulen tapani mukaan tähän tapahtumaan.Tarkistin myös, että edellisiltana Multian Sinervän hautausmaalla isäni haudalle sytyttämäni kynttilä oli palamassa. Multian Riuttakoskella oli hieman talvisempaa kuin Haapamäellä. Purstinvuori oli jälleen upea näky. Vuoren huippu oli lumisten puiden peittämä ja muualla vuoren rinteillä ja alaosassa puut olivat lumettomat, tummanvihreä kuusimetsä vielä kesäasussaan.
 
Huomenna maanantaina on poikkeuksellisesti istuntopäivä eduskunnassa. Kello 14.00 alkava täysistunto tulee televiosta suorana lähetyksenä ykköskanavalta. Maanatait ovat normaalisti maakunta- ja kuntapäiviä, nyt tämä on otettu täysistuntokäyttöön ja sama tapahtuu joulukuussa ennen joulua maanantaipäiville. Olen saanut erittäin paljon sähköposteja TEHY:n lakkohanketta ja irtisanomisia koskien sekä nämä peilattuna hallituksen esitykseen hoidon takaamisesta myös työtaistelun alan henkilöiden irtisanoutumisten aikana. Mielipiteitä on lähetetty kahteen suuntaan , puolesta ja vastaan hallituksen esitystä kohtaan ja samalla hoidoistaaan huolestuneet ovat voimakkaasti vaatineet hallitukselta toimia hoitojen jatkumiseksi. Näin tuleekin tapahtumaan, sillä hallituksen esitys on menossa eteenpäin nopealla aikataulullaan.
 
Mielestäni tärkeintä on turvata hoidot ja hoitajien palkkoja on voitava myös korottaa palkkakauopastaan, joka on pitkäaikaisen jälkeenjääneisyyden suuri epäkohta. Alalle on saatava lisää myös lisää väkeä. Jo nyt on pulaa hoitajista, mihin joudummekaan, jos hoito- ja hoivatyön palkkoihin ei tällä vaalikaudella saataisi kunnon korotuksia.

Ei kommentteja: