15.7.08

taidenäyttelyn avajaisissa

Tänään tiistaina 15.7. oli Keuruun partiotalossa eli entisellä seurakuntalolla vanhan pappilan kulttuurimaisemassa Johanna Ryönänkosken taidenäyttelyn ajaistilaisuus. Sain käytää lyhyen puheenvuoron avaukseksi. Sanoissani halusin korostaa niitä juuria, joita Helsingissä asuvalla nuorella taiteilijalla on vahvasti keuruulaiseen maaperään. Ryönänkoski on fyysisesti koski ja talo Pihlajavedeellä.
 
Ryönänkosken voi kohdata Liesjärveltä matkatessa Valkeajärvelle. Koski on minulle aina innoittava näkemisen kohde niin vähän veden kuin tulvan aikanakin. Kyse on Pihlajaveden reitin Liesjärven latvahaarasta. Tunsin nuoren taiteilijan isoisän Effendi Ryönänkosken ja muistan monet hänet kertomuksensa vuosikymmenten takaa Pihlajavedeltä. Isoisä olisi iloinen tietäessään poikansa Urpon tyttären Johannan menestyksestä.
 
Jos kenellä on tilaisuutta, kannattaa poiketa Keuruun keskustassa partiotalolla Johanna Ryönänkosken näyttelyssä. Lähemmin tietoa saa menestyvästä taiteilijasta myös internetistä www.ryonankoski.fi. Kannattaa käydä myös noilla sivuilla, suosittelen.

Ei kommentteja: