6.5.09

Ennen oli siten, nyt on paremmin mutta toivo tuo tulevaisuuden!

Maanantaina 4.5 sain pitää erityisiä kunniavieraita. Oman kotikaupunkini Keuruun Yläasteen peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset tulivat vieraakseni Eduskuntaan. Minulle vieraat toivat monia muistoja omista kouluajoistani, jotka vietin tuossa samaisessa koulussa. On aina ilo ja kunnia nähdä oman kuntansa nuoria ja saada vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan! Nuorissa on Suomen tulevaisuus! Haluan vielä näin kiittää Keuruun peruskoulun yläasteen yhdeksäsluokkalaisia; teillä on edessänne uusia tuulia ja toivotankin jokaiselle menestystä valitsemalla tiellään.




Haluan rohkaista ja innostaa uskomaan unelmiin ja kannustan tavoittamaan nuo unelmat joita elämässänne kannatte. Kiitos myös kaikille mukana olleille opettajille siitä, että sain pitää teitä vieraanani. Teette opettajina valtavan arvokasta työtä. Muistelin omia kouluaikojani ja kerroin nuorille siitä, kuinka "toisin oli ennen", koulun käynti oli maksullista ja kouluruoka kuin kirjatkin olivat maksullisia. On välillä hyvä pysähtyä toteamaan se, että saamme edelleen nauttia monista etuoikeuksista tänä päivänä. Suomalaisten koulutus onkin kaikkina aikoina ollut tiemme menestykseen ja maksuton koulutus on edelleen valttikorttimme myös kansainvälisesti.



Jotkut ovat väläytelleet tulevaisuutta, jossa koulutuksesta tulisi jälleen maksullista. Tämä uhkaisi yhteiskunnallista tasa-arvoa ja kansallista turvaamme. Opiskelijoiden ja koululaisten hyvinvoinnista on pystyttävä pitämään huolta nyt ja tulevaisuudessa. Kouluruokailu ja opiskelijaterveydenhuolto ovat asioita, joiden parantamisessa riittää selkeää työsarkaa. Olenkin perännyt aloitteillani sitä, että kouluterveydenhuollossa otetaan huomioon myös mielenterveystyö. Monissa kouluissa ei ole riittävää terveydenhuollon valmiutta ja tähän on tultava muutos. Vaikka puhummekin ja näemme selkeästi taloudellisen laman vaikutuksia, ei nuoret ja heidän tulevaisuuden turvaamisensa saa olla säästöjen kohteena. Itse kuntapäättäjänä tiedän tuon raskaan vastuun, kun todetaan, että säästöjä on tehtävä kun verotulot laskevat. Siitä haluan kuitenkin pitää huolen, että kouluruoka säilyy ennallaan, eikä lasten ruuasta tingitä.




Toivotankin kaikille tätä lukeville valoisaa ja toivorikasta keväänkulkua!Valo tuo luontoon kauneutta ja väriä, olkoon myös mielemme valoinen tulevaisuuden suhteen. Antaa toivon ja ilon kukkia!


Ei kommentteja: