21.5.09

Helatorstaina Haapamäellä

Hyvää helatorstaita! Tulin juuri vaimoni kanssa kotikirkkomme, Haapamäen kirkon helatorstain messusta. Haapamäen kirkon torni on nyt kunnostöiden merkeissä hupun verhoama kuten Helsingin aseman tornikin. Haapamäen ilmapommituksista muistuttavat
sotien jälkeen rakennettuun rapattuun tiikirkkoon ulkoseiniin ja tornin seinin laitetut mustat liuskekivet ovat joidenkin havaitsemina irtoamisvaarasssa ja siksi torni on kunnostuksen kohteena.
 
Kysyin muutamalta nuorelta aikuiselta, miksi vietämme helatorstaita? Hämmästykseni oli suuri, kun edes uskovaksi tunnustautuva henkilö ei tiennyt helatorstain kristillistä erityissanomaa. Onko koulun uskonnonopetus todella jo tavoitteiltaan ja tuntimäärältään niin supistettua kristityssä maassa, että ei edes aikanaan kiitettävän uskontonumeron saanut henkilö tiennyt helatorstain sanomaa?
 
Siksi minulla on vakava huoli koulun kristillisen uskonnonopetuksen puolesta. Tarvitaan tietoa omasta kristillisestä uskostamme. Kun vanhemmat ovat itse uskonnollisen kasvatuksen osalta ymmällä ja epävarmoja, tarvitaan juuri koulun osuutta entistä enemmän. Helatorstai on Kristuksen taivaaseen astumisen muistopäivä, 40 päivää pääsiäisen jälkeen. Kymmenen päivää tästä on aika helluntain!

Ei kommentteja: