31.8.09

Tervehdys Eduskuntaryhmästä!

 

Keskustan Eduskuntaryhmä piti kesäkokouksensa Hämeenlinnassa 24.-25.8.2009. Ryhmämme yhteishenki ja mieliala on hyvä. Koen, että Keskustan Eduskuntaryhmässä on myös yksittäisen kansanedustajan hyvä toimia. Jokaisella on tilaisuus sanoa asiansa julki ja ainakin minä pidän tätä hyvänä asiana. Oman piirimme työvaliokunta evästi minua 21.8.2009 Jyväskylässä tuomaan keskisuomalaisten tuen puoluekokouksessa Joensuussa 2008 valitulle johdolle. Koen ryhmämme yhtenäisyyden tässä voimaksi, joka tulee lisäämään kansan luottamusta puoluettamme kohtaan. Yhtenäisinä olemme vahvat selviämään taloudellisen taantuman tai laman haasteista voittajina.

Valtion velka nousee 44 %:n BKT:stä. Nämä ovat haasteellisia lukuja. Hallituksen ja myös Keskustan ministeriryhmän näkemys tämän perustaksi on realistinen arvio talouden tarpeista.

Keskeistä on lisätä kunnille annettavaa rahaa ja tätä varten onkin valmistettu kuntatalouspaketti. Itse Keskustan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana tiedän vaikean tilanteen koittaessamme pitää huolta ihmisten perustarpeista. Vaarana ovat edelleen karsimiset palveluissa ja maksujen korotuksissa. Nämä kohdistuvat palveluja tarvitseviin ihmisiin ja usein jaksamisen rajoilla toimiviin eri sektorien työntekijöihin. Erityisesti hoito- ja hoiva-aloilla paineet ovat suuret työssä jaksamisessa. sen ovat alan työntekijät selvästi kertoneet minulle. Ellen itse olisi kuntapäättäjä, en aidosti tietäisi tuskaa ihmisten lähellä olevien asioiden hoitamisesta.

 

Hallituksen budjettiesitys haluaa tukea taloudellisen tilanteen korjaamiseksi vuoden kasvun edellytyksiä joka puolella Suomea. Tähän kuuluu mm. kotimaisen metsäenergian edistäminen. Investointeja elvyttämällä halutaan luoda työpaikkoja. Työllisyyttä edistävillä toimilla pyritään luomaan ihmisille tuloja ja estää syrjäytymistä. Keskustan tavoite ruuan arvonlisäveron alentamisesta 12 prosenttiin sai myös eduskuntaryhmän kannatuksen huolimatta hallituskumppanien horjumisesta hallitussopimuksen päätöksestä. Myös ravintolaveron arvonlisävero halutaan ryhmämme toimesta samaan 12 % alv-tasoon. Tämä ei ole ehkä oikein selvinnyt median kautta. Media halusi sekoittaa ajatuksia siitä, että Keskusta on nostamassa yleisen alv-tason 22 prosentista 25 prosenttiin. Näin haluttaisiin himmentää Keskustan kirkasta tahtoa ruuan arvonlisäveron alennuksen osalta. Juuri nyt ei kuitenkaan olla nostamassa yleistä arvonlisäverokantaa, pääministeri Matti Vanhanen vain spekuloi siitä tulevaisuudessa vaihtoehtona leikkauksille, joista saatiin kokemuksia Lipposen hallituksen aikana.

 

Hyvät ystävät, tämän kirjeen saapuessa olemme kuulleet uusimmat tiedot hallituksen budjettiriihestä. Keski-Suomen osalta olisin halunnut enemmän rahaa mm. perustienpitoon ja maakuntamme tiehankkeille ja näistäkin asioista tulen muistuttamaan budjetin lähetekeskustelussa. Työ asioiden puolesta ei voi tapahtua hetkessä, tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja yhteistyötä. Siksi toivon myös yhteydenpitoa!

 

Hyvää alkavaa syyskuuta!

Ei kommentteja: