16.9.09

Budjetti puhuttaa, työttömien ja pienyrittäjien edustajat vieraina eduskunnassa

Kuluvan viikon teema eduskunnassa ensi vuoden budjetti. Valmistelen yleispuheenvuoroani, jonka uskon saavani torstaina tai perjantaina. Kaikkein ajankohtaisinta ovat talousarvioaloitteet. Niiden valmistelu on avustajani kanssa kovassa käynnissä. Hän on varmaan näissä asioissa ahkerin avustaja ryhmässämme! Työmme kohdistaa sekä aiempiin aloitteiden teemoihin  että uusiin ja ajankohtaisiin asioihin. Talousarvioaloitteet on jätettävä perjantaihin 25.9. 2009 kello 12.00 mennessä. Kun ne on jätetty, ne tulevat myöhemmin myös eduskunnan sivuille.
 
Tämän vuoden toisen lisätalousarvion osalta aloitteet oli jätettävä tämän viikon tiistaina kello 12.00 mennessä. Avoimille momenteille saatoin tehdä kaksi aloitetta, jotka pitäisi jo olla internetissä. Kyse oli Haapamäen kautta kulkevien ratojen sähköistämisestä ja kahden henkilöjunaparin lisäämisestä likenteeseen. Kun Pohjanmaan päärata tulee huippukuntoon Seinäjoen ja Oulun välille, olisi jo nyt aiheellista huomata se, että jo nyt olemassa toinen raidepari Seinäjoen ja Tampereen välillä, joka kulkee
Haapamäen kautta. Tämä tulisi myös laittaa huippukuntoon raskasta liikennettä varten samassa yhteydessä. Varsinkin kun rataosuus Seinäjoki-Haapamäki on myös osa maan pisintä poikittaisrataa. Samalla investoinnilla tulisi kaksi asiaa kuntoon!
 
Tänään tapasin eduskunnassa sekä Työttömien valtakunnallisen yhdistyksen edustajia että Pienyrittäjien liiton edustajia. Sain heiltä materiaalia tulevia aloitteitani ja puheitani varten. Huomenna torstaina Keski-Suomen työttömien yhdistysväki on edelleen eduskunnassa ja tapaan heitä avustajani kanssa iltapäivällä. Iltapäivällä olen myös istunnon tauolla Pisa-ohjausryhmän kokouksen puheenjohtajana.

2 kommenttia:

Slasher- kirjoitti...

Se on hyvä, että meillä on politiikassa ahkeria ihmisiä! :) Tsemppiä jatkoon.

Yhteiskuntauutiset kootusti:
http://www.kookas.fi/news/141

Meikämanne kirjoitti...

Hyvää työtä Lauri!