27.9.09

Reserviläisten kirkkopyhässä ja veteraanien juhlassa

Tänään sunnuntaina olin kello 10.00 alkaneessa jumalanpalveluksessa saarnaajana Haapamäen kirkossa. Kyse oli Keski-Suomen Reserviläisten 50-vuotisjuhlajumalanpalveluksesta. Pidän minulle uskottua tehtävää suurena luottamuksen osoituksena. Pyhäpäivän oli 17.helluntain jälkeisenä sunnuntaina:Jeesus antaa elämää". Kyse oli "syksyn pääsiäisestä", kuten pyhäpäivää on hyvin nimetty. Ihailtavan monet olivat tulleet kaukaakin maakunnasta Haapamäen kirkkoon. Kiitos mukanaolijoille ja tapahtuman järjestäjille! Päiväjuhla oli sankarihaudoilla käynnin jälkeen Haapamäen Suojalla.
 
Haapameltä kiiruhdin heti Multian seurakuntakodille, jossa oli Keuuun, Petäjäveden ja Multian sotainvalidien ja veteraanijärjestöjen seutukunnallinen kirkkopyhä. Seurakuntakodilla Multian Martat järjestivät aterian ja kahvit. Kiitos näistä! Minun osuuteni oli hyvän ohjelman lomassa juhlapuhe.
 
Puheessani kerroin kuulumisia eduskunnan puolustusvaliokunnan työskentelystä ja erityisesti vuoden urakasta, joka päättyi juhannusviikolla tutrvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon hyväksymiseen. Siinä on mielestäni kolme keskeistä toisiaan seuraavaa kulmakiveä. Nämä ovat koko maan puolustaminen, joka tapahtuu yleiseen asevelvollisuuteen perustuen ja tämä puolestaan tarvitsee nykyisen optimaalisen varuskuntarakenteen. Vaikka ikäluokat tulevina vuosina pienenevät, ei pidä käydä sulkemaan varuskuntia, vaan tulee toteuttaa entistä parempaa koulutusta hieman pienemmissä koulutusryhmissä. Täten voisi ajatella autettavan niitäkin selviytymään sotaväestä, joille nykyisin on suurissa yksiköissä vaikeuksia.

Ei kommentteja: