24.9.09

Talousarvioaloitteet loppurutistuksessa

Vuoden 2010 talousarvioon tehtävien aloitteiden jättöaika päättyy huomenna perjantaina 25.9.kello 12.00. Niiden parissa on mennyt reilu kuukausi akiken muun eduskuntatyön ohella. Vaikka monet haluavat vähätellä telousarvioaloitteita, koska niiden eduskuntatie on hyvin kivinen, niin siitäkin huolimatta pidän niitä tärkeinä. Haluan tuoda niiden kautta asioita esille.
 
Oma maakunta ja paikallisuus ovat talousarvioaloitteilleni tyypillisiä piirteitä. Mielestäni talousarvioaloite voi olla kansanedustajalle väline esitää asiaa myös muilla foorumeilla eduskunnan rinnalla asioita. Kun asiat ovat kirjoitetut, silloin ne faktisesti olemassa työvälineinäni. Ennen kaikkea ne voivat virkamiesvalmisteluun suuntaa-antavia signaaleja. Tätä nimenomaan pidän aloitteitteni keskeisimpänä tavoitteena.
 
Tänään luonnostelin talousarvioaloitetta Keuruun varuskunnan kehittämiseksi kaikkien nykyisteb toimintojen rinnalla myös pohjoismaiseksi tai jopa enemmänkin kansainväliseksi suojelualan ja räjähteiden ja miinojen purkamisen koulutus- ja osaamiskeskukseksi: Suomi voisi kouluttaa maailmalle miinakenttien ja räjähteiden purkajia! Se olisi todellista rauhantyötä ja se nimenomaan myös osataan Pioneerirykmentissä!

Ei kommentteja: