2.1.13

Rukouspäiväjulistus ohjaa Kristuksen tykö

Olemme saaneet viettää joulun juhla-aikaa. Kirkkovuoden joulupiiri jatkuu adventista alkaneena kynttilänpäivää seuraavan viikon. Suomessa Nuutinpäivä 13.tammikuuta voi korjata viimeisimpiä joulukuusia ja -koristeita. Muualla maailmassa joulunaika näkyy vielä pitempään. Vaikka arki alkaa, niin juuri siinä haluaa Vapahtajamme olla meidän kanssamme. Hän juuri syntyi arjen ja elämän keskelle.

Tasavallan presidentin julistus kahdesta ekumeenisesta rukouspäivästä vuonna 2013, vie meidät arjen keskelle ja samalla seurakuntayhteyteen ja Kristuksen tykö. Tasavallan presidentii Sauli Niinistö on allekirjoittanut alkaneen vuoden rukouspäiväjulistuksen Helsingissä 30. lokakuuta 2012.

Suora siteeraus tekstistä kmm. kuuluu: "Oikeudenmukaisuus ja yhteisöllisyys ovat Raamatun sanoman ytimessä. Niiden mukaisdesti ihmisen tulisi suhtautua lähimmäisiinsä ja luomakuntaan." Ja hieman myöhemmin teksti jatkuu: " Uuden Testamentin julistama sovitus ja sovinto koskevat paitsi ihmisen ja Jumalan suhdetta, myös meitä ihmiskunnan jäseninä ja osana luomakuntaa. Kristuksen seuraajien tulee olla Raamatun opettaman oikeudenmukaisuuden opettajia".

Tämän jälkeen julistus tuo esille jumalanpalveluksen ihanteena yhteisöstä, jossa kohdataan tasaveroisina Kristus Raamatun sanassa ja pyhässä ehtoollisessa. Tuohon avoimeen yhteisöön ovat kaikki tervetulleita ja palaamaan sieltä keskelle arkea, viemään eteenpäin palvelemisen ja yhteisön henkeä.

Luther on opettanut elämän ja arjen olevan Jumalan palvelusta, jotta Luojamme tahto ihmiselle uskottuna tehtävänä toteutuisi meidänkin tykönämme. Tehtävä on vaativa, mutta meillä Vapahtaja, joka syntyi ihmiseksi auttakseen meitä. Hän antaa voiman elämään ja autuuden taivaassa.

Ei kommentteja: