1.1.15

Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Tänään uudenvuodenpäivänä olin toimittamassa sanajumalanpalvelusta Multian kirkossa. On tavattoman hyvä asia, että Multian seurakunta on itsenäinen. Silloin on jumalanpalvelus joka pyhä. Tämä on seurakunnan elämän perusasia. Jumalanpalvelus on jokaiselle avoin, kaikki ovat tervetulleita. Kirkonkellojen soitto on seurakunnan hienovarainen kutsu jokaiselle tasapuolisesti.
 
Suomessa on valitettavan monta kirkkoa, jotka eivät ole itsenäisten seurakuntien pääkirkkoja, joissa ei ole jokapyhäistä eikä välttämättä edes jokaviikkoistakaan jumalanpalvelusta. Näiden paikkakuntien asukkaat tuntevat olonsa heitteille jätetyiksi. Näin siitäkin huolimatta, vaikka kirkkoon ei tulisi lähdettyäkään. Ovet kiinni oleva kirkko pyhäpäivänä viestittää sanatonta, mutta todellista ja koettavaa tuntemusta siitä, että alueen ihmiset ovat seurakunnankin hylkäämiä.
 
Synnyinseurakuntani Multian toivon pitävän jatkossakin lujasti kiinni itsenäisyydestään. Silloin kirkko kutsuu joka pyhä sanan äärelle. Se on merkki, että Multia ja maaseutu elävät! Olen murheellinen, että kaupungeissa erityisesti on myös monia kirkkoja seurakuntaliitosten vuoksi, joissa ei ole jokapyhäistä jumalanpalvelusta.
 
Toivon Suomen kirkkoon todellista jumalanpalvelusherätystä, jossa tajuttaisiin kirkkomme ydintehtävä sanan ja sakramenttien kirkkona voimaksi arkeen ja elämään!
 
Hyvää uutta vuotta!
 
 
 
 
Hyvää

Ei kommentteja: