14.5.15

Helatorstaina 2015

 Hyvää Helatorstaita!
 
On helatorstaiaamu 2015 ja 14.päivä toukokuuta. Olin eilen Kuntatalolla seminaarissa, jonka aiheena oli kuinka yhdyskuntarakenteen avulla voidaan kehittää paikkakuntaa. Tällä matkalla olen vielä nyt helatorstaipäivän pääkaupunkiseudulla, koska vaimoni sisar viettää nimipäiväänsä ja on kutsunut vaimoni ja sukulaisia Kaisaniemen rannassa olevaan HYY:n ravintola Violaan lounaalle.
 
Helatorstaina aion käydä jossakin pääkaupunkiseudun kirkossa messussa tapani mukaan. Olen ajatellut joko Myyrmäen, Huopalahden tai Pitäjänmäen kirkkoa. Ne kaikki ovat lähijunilla helposti tavoitettavissa. Helatorstai on Kristuksen taivaaseen astumisen päivä ja sillä pelastushistoriallinen sanoma, joka käy ilmi uskontunnustuksemme toisessa pääkappaleessa.
 
Siksi on vahinko, että nykyään on monia kirkkoja, joissa ei ole helatorstain jumalanpalvelusta, koska kirkkoväkeä ei ole aina kovinkaan runsaasti. Jumalanpalveluksen arvo on sanomassa eikä väkimäärässä. Jokaisella pyhäpäivällä on oma sanomansa ja helatorstai on ns. kuuden kirkkokynttilän pyhä Kristuksen taivaaseen astumisen päivänä. Jouluna Kristus tuli Jumalan kirkkaudesta ihmiseksi tähän maailmaan. Nyt helatorstain sanoma kertoo ylösnousseen Herramme paluun takaisin Jumalan kirkkauteen. Vapahtajamme täytti tehtävänsä täällä, mutta Hän on läsnä lupauksensa mukaan joka päivä meidän kanssamme.
 
Hyvää helatorstaita 2015!

Ei kommentteja: