2.5.15

Tietoliikenteen häiriöt poistuivat




 
Epäilen tietoliikenteeni häirintää
 
 
Tietoliikenneyhteyksissäni on tapahtunut normalisoituminen eduskuntavaalien mentyä. Internetyhteys avautuu kaikkialla, kuten pitääkin eli välittömästi ensi yrittämällä.
 
Tilanne oli täysin toinen noin vuoden ajan ennen eduskuntavaaleja. Koettaessani saada tietokoneellani internetyhteyttä Haapamäeltä, Keuruulta, Multialta, Helsingistä ja eri paikkakunnilta tai junista, kesti puolesta tunnista tuntiin, ennen kuin yhteys avautui. Monesti yhteyttä ei muodostunut lainkaan. Lisäksi varsin usein yhteydet katkesivat hetken kuluttua.
 
Tilanne oli hyvin turhauttava. Epäilin jo tuolloin tietoista häirintää yhteyksissä. Ajattelin myös, että viestintäverkostoissa olisi ongelmia. Nyt eduskuntavaalien jälkeen on kuitenkin tapahtunut yllättävä myönteinen muutos. Samalla tietokoneellani ja samoilta paikoilta saankin nyt yhteydet välittömästi.
 
Käsittääkseni useilla paikkakunnilla ei yhtäaikaisesti ole tehty mitään tietoliikenneverkon parannuksia. Tiettävästi verkostot ovat ihan samat kuin kaksi viikkoa aiemminkin. Kännykkäyhteyteni katkeilivat myös usein, vaikka kuuluvuuskenttä oli muutoin hyvä. Lisäksi puheluissani kuului taustaääniä ja omien sanojeni toistoa noin puolen sekunnin viiveellä. Nämäkin kiusalliset ilmiöt ovat nyt yllättävästi poistuneet. Näiden havaintojen vuoksi epäilen kohdennettua häirintää tietoliikennettäni kohtaan noin vuoden ajalta ennen eduskuntavaaleja.
 
Lauri Oinonen
Riihontie 6
42800 Haapamäki
050 5113083

Ei kommentteja: