21.6.16

Kesäpäivänseisauksen aikaan 2016

On juhannusviikon tiistai ja kesäpäivänseisauksen päivä. Tästä päivästä näyttää tulevan lämmin. Huomenna keskiviikkona menen Tampereelle Pori-Parkano-Haapamäki ratatyöryhmän kokoukseen. Nyt tänään valmistelen tuota kokousta osaltani. Tavoitteena on palauttaa rata liikenteelle kokonaisuudessaaan. Kyse on pitkäaikaisesta prosessista, jossa olemme vielä alkutaipaleella.


Viime viikonvaihteessa olin Seinäjoella Karjalaisten kesäjuhlilla. Minulla oli kunnia palvella ehtoollisenjaossa papin tehtävässä Lakeuden Ristin kirkossa, joka on Alvar Aallon suunnittelema. Kirkkoon mahtuu 1200 henkilöä ja kirkko oli täysi, ulkona ei voinut jumalanpalvelukseen osallistua sinne laitetuilla penkeillä, koska oli sadesää.

Meitä oli ehtollisenjaossa kaikkiaan kymmenen henkilöä tehtävissä. Valitettavasti en samaan aikaan voinut auttaa Keuruun seurakuntaa komnfirmaation avustajana, johon pastori Seppo Viljasjärvi esitti pyyntöä. Sekin tehtävä olisi ollut mieluinen Keuruun kirkossa.


Karjalaisten lippumarssi oli upeaa katseltavaa. Soittokunnan edessä marsisi Suomen hevosilla ratsastaen rakuuna-asuissaan kaksi sotilasta ja sen jälkeen satojen metrien mittainen maakunnittain koottu karjalaisten lipuumarssijoukko kulki reittiään Kirkkokadulta Seinäjoen Areenalle. Itse juhlassa tapasin kansanedustajakollegoita Paula Sihdon, Markku Laukkasen sekä Risto Kuisman ja Paula laittoi facebook-sivuilleen kuvan meistä neljästä kavipöydän äärellä.


Muistoksi juhlilta ostin tauluksi laitettavan "Muistojen Karjala" kartan. Haluan sen kertovan myös tyttärilleni karjalaista sanomaa. Hyvää Juhannusviikkoa!

Ei kommentteja: